Kup Krešimira Ćosića

Adria Oil Škrljevo nokautirano u Domu sportova “Mate Parlov”

P. N.

Mirko Mirić je 66 stotinki prije kraja pogodio prvo od dva slobodna bacanja i Puljanima donio premijerni nastup na završnom turniru, u kojem se sastaju sa Splitom. Gosti gubili 16 razlike



PULA – Pulski košarkaši su u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića! Taj su uspjeh ostvarili velikom pobjedom nad premijerligašem Adria Oil Škrljevom, izborenom 66 stotinki prije kraja kad je Mirko Marić pogodio prvo od dva slobodna bacanja za konačnih 71:70. Za ludnicu na tribinama, uspjeh protiv momčadi iz višeg ranga i premijerno izboren završni turnir zaslužni su svi, od prvog do posljednjeg igrača kojeg je trener Sandro Nicević koristio.


Pulski je trener time ostvario najveću pobjedu mlade karijere na klupi, a na parketu prva imena bili su Andabaka, Bilalović i Wrencher. Pulska domaća serije uspjeha time je stigla do brojke devet. Bio je ovo deveti domaći nastup Pule 1981 ove sezone i deveti uspjeh.


Priželjkivao je trener Pule 1981 Sandro Nicević koncentriran ulazak u utakmicu svojih košarkaša i to je i dobio. Petorka Andabaka, Bilalović, Marić, Guštin i Wrencher otvorila je susret vodstvom 10:0. Sjajnom obranom otupili su napad gostiju koji su prvi koš postigli tek nakon pet i pol minuta igre. Odličnom obranom, uz kontrolu skoka, Puljani su dolazili do lakih poena na drugoj strani, pri čemu je posebno raspoložen bio Matija Bilalović koji je prvu četvrtinu zaključio s 11 poena. Najvećih, 16 poena razlike (26:10) Puljani su imali početkom druge dionice, kad se u napadu razigrao i Andabaka. No, tada su gosti na krilima dvojice niskih, brzih bekova, Dorrisa i Benkovića, podigli ritam, a korpulentni Vrkić je pod košem stvarao probleme Dojkiću i prednost pulskog sastava počela je padati. No, Andabaka i suigrači ponovno su podigli koncentraciju i još jednom došli do 16 poena prednosti (36:20), četiri minute prije poluvremena. Tada je premijerligaš proigrao u napadu, posebno Vucić koji je prvo pogodio tricu, pa koš uz dodatno bacanje i na odmor se otišlo pri pulskom vodstvu 39:33.



Pula 1981 – AO Škrljevo 71:70Susret osmine finala Kupa Krešimira Ćosića: Pula 1981 – Adria Oil Škrljevo 71:70 (21:8, 18:25, 20:18, 12:19). Dom sportova »Mate Parlov«. Gledatelja: 150. Suci: Terlević, Galić, Muhvić.PULA 1981: Stojanović 3, Guštin 3, Marić 7, Bilalović 19, Andabaka 17, Bulešić, Šola 2, Dojkić, Klepo 8, Wrencher Jr. 12, Milec.ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Pandurić 3, Mandić 13, Vucić 17, Cvitković, Benković 6, Boban 19, Batur, Kolić, Dorris 6, Bjelanović, Vrkić 6.


Tek u 23. minuti susreta Riječani su prvi put došli u vodstvo. Mandić je iskoristio pogrešku Klepa i poentirao za 41:42, potom i 41:44. U tim se trenucima igra posve rasplamsala, Boban za goste, Bilalović i Wrencher za Puljane nalazili su put do koša i pulski je prvoligaš košem Klepe iz slobodnog bacanja poveo 49:46, četiri minute prije kraja treće dionice. Potom je Guštin tricom natjerao gostujućeg trenera da pozove minutu odmora pri rezultatu 52:46. Raspoloženi Wrencher na pulskoj te Vucić na riječkoj strani obilježili su završnicu treće četvrtine, zaključenu rezultatom 59:51, nakon što je Andabaka pogodio tricu u posljednjoj sekundi.


Start posljednje četvrtine obilježio je Mandić »ludim« ulazima, pa su gosti serijom 7:0 stigli na poen zaostatka. U završne tri minute ušlo se pri rezultatu 64:67, da bi minutu kasnije Vucić tricom na isteku napada zabio za 65:70. Wrencher je košem uz dodatno bacanje smanjio na 68:70. Potom Bilalović ne pogađa tricu, a onda Andabaka ulazom donosi izjednačenje (70:70) svega 27 sekundi prije kraja. Dorris je promašio napad, Marić poveo loptu, a Vucić ga je faulirao 66 stotinki prije kraja…