Trener Dinama

Petev: Svi gube bodove. I Barcelona i Real Madrid…, samo ih Rijeka za sada ne gubi

Ivana Vaupotić

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Nogometaši Dinama će se nakon ogleda sa Splitom prebaciti na TV prijenos s Poljuda



Ova subota definitivno predstavlja nešto specifično za ambiciozno društvo iz Maksimirske. Modri, naime, od 15 sati igraju sa »Splitom« na svom stadionu, a zatim se prebacuju na praćenje prijenosa s Poljuda. Nije teško zaključiti da će pri tome srcem i dušom navijati za »Hajduk«.


– Očekuje nas važna utakmica koju moramo dobro odigrati. Naravno, i osvojiti tri nova boda. O derbiju na Poljudu ne želim uopće razgovati. Tamo je sve moguće, ali mi smo koncentrirani samo na »Split«. Sve naše misli su usmj erene prema toj utakmici. No, sigurno ćemo gledati i derbi na Poljudu – tumači trener »Dinama« Ivajlo Petev.


U skladu s iluzijom moći koja ga je obuzela nakon ogleda s »Interom« prije tjedan dana, bugarski stručnjak se nada da će njegovi štićenici ovoga puta zabijati gol za golom.




– Vjerujem da ćemo protiv »Splita« imati više koncentracije. S »Interom« smo zabili samo dva gola, a stvorili smo puno prilika. Na raspolaganju nećemo imati Soudanija, Matela, Henriqueza, Benkovića i Sigalija. Prva trojica su u treningu, a Soudani će biti spreman sljedećeg tjedna. Benković i Sigali još su na oporavku. Neću nikoga odmarati sa »Splitom«, to bi bilo preriskantno. Moramo ići punom snagom – dodaje maksimirski šef struke.


Suvišno je reći da Petev ne bi imao ništa protiv toga da »Hajduk« danas ostane neporažen.


– Već sam jednom rekao, »Rijeka« je »Rijeka«, a mene zanima samo »Dinamo«. Do kraja sezone je ostalo puno utakmica, i tu je sve moguće. Svi negdje gube bodove. I »Barcelona«, i »Juventus«, i »Real Madrid«… Samo ih »Rijeka« za sada ne gubi. No, pred nama su još dvije direktne utakmice s »Rijekom«, tu će se sve riješiti. Za naslov prvaka mora se pobijediti najveće konkurente. To vrijedi i za nas, moramo pobijediti »Rijeku«, »Hajduk« i »Osijek« – zaključuje Petev.