ESI 2016.

Članica taekwondo kluba Čigra Katarina Mihaljević osvojila broncu

P. N.

Foto Studentski.hr

Foto Studentski.hr



Europske sveučilišne igre privedene su kraju. Tako su Zagreb i Rijeka bili gradovi domaćini za pet tisuća studenata iz 45 europskih zemalja s 250 sveučilišta u razdoblju od 17. do 25. srpnja. Studenti su dokazivali svoje vještine natjecanjima u 21 sportu u muškoj, ženskoj i para konkurenciji.


Članica taekwondo kluba Čigra, Katarina Mihaljević, sudjelovala je na ovom međunarodnom događanju. Ova studentica Zdravstvenog veleučilišta izborila je svoj nastup na Igrama na prvenstvu Hrvatske za studente i studentice, koje je bio sastavni dio Čigra Opena, osvojivši zlatnu medalju. Dugotrajne kondicijske i taktičke pripreme ostvarile su toliko željeni rezultat – medalju na Europskim Sveučilišnim igrama.


U nešto drugačijem sustavu natjecanja, gdje se i natjecateljima koji izgube borbu pruža šansa za popravak, Katarina je nakon četiri teške borbe zauzela treće mjesto i osvojila broncu. Vrućina, sparina i prolongiranje natjecanja do kasnih večernjih sati nisu je omele da teške treninge pretvori u brončanu medalju zlatnog sjaja.