Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
25. siječnja 2020.
Poznati TV autor

Izlazak na svjetsko tržište: Knjaz potpisao ugovor s Discoveryjem

Izlazak na svjetsko tržište: Knjaz potpisao ugovor s Discoveryjem
Izlazak na svjetsko tržište: Knjaz potpisao ugovor s Discoveryjem
Autor:
Objavljeno: 6. listopad 2015. u 8:30 2015-10-06T08:30:54+02:00

ZAGREB Poznati TV voditelj i autor Robert Knjaz ovih je dana potpisao ugovor o poslovnoj suradnji s Discovery Channel-om, što bi značilo da od danas ova poznata međunarodna tv kuća ekskluzivno zastupa Knjazove autorske formate na međunarodnim tržištima.

– Nažalost na ovako malom tržištu gdje naše nacionalne televizije rađe kupuju strane TV formate, umjesto da ulažu u hrvatske autore, često dolazim u situaciju da »znam, hoću, mogu, ali nemam gdje«. Jednostavno TV projekte dobivam »na kapaljku«. S druge strane davno sam shvatio da humor i smijeh ne poznaju granice. Imam tih par solidnih šala i pošalica i vrijeme je da njima oplemenim živote Eskima, Aboridžina, Amerikanaca, Nijemaca. Skupio sam neke od svojih formata i proljetos krenuo na TV markete u Prag i Cannes. I posrećilo mi se.  Ljudima iz Discoveryja svidio se moj miks zabave, humora i edukacije, prepoznali su potencijal emisija i ponudili mi suradnju.  Odsad će oni pokušavati prodati moje emisije svojim podružnicama kao i ostalim TV kućama diljem svijeta.

Kako doma uglavnom gledam Discovery i National Geographic kanale, uz pokoji dokumentarac na HTV-u, ovo mi je stvarno ispunjenje sna i dar s neba, kazao je Knjaz. Discovery grupa za područje Europe sastoji se od sljedećih kanala: Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery, Discovery HD i Animal Planet HD. U Hrvatskoj se emitiraju verzije Discovery kanala za Središnju i Istočnu Europu. Od 3. listopada 2009. godine Discovery Channel je lokaliziran na hrvatski jezik, i to s podnapisima. U skorijoj budućnosti očekuje se lokalizacija Investigation Discoveryja, a kasnije i ostalih kanala iz Discovery produkcije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.