Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
19. siječnja 2020.
Nove optužbe

Zbog optužbi o seksualnom napastovanju otkaz legendi Metropolitan opere

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2017. u 9:48 2017-12-04T09:48:36+01:00

Metropolitan opera u nedjelju je prekinula suradnju s nekadašnjim dugogodišnjim glazbenim direktorom, priznatim dirigentom Jamesom Levineom, s obzirom na istragu o ozbiljnim optužbama za seksualno napastovanje.

Opera je priopćila kako je odlučila djelovati nakon »brojnih optužbi za seksualno napastovanje protiv Levinea koje se odvijalo od šezdesetih do osamdesetih godina prošlog stoljeća, uključujući ranu fazu njegove dirigentske karijere u Metu«.

Organizacija je objavila da Levine, Metov glazbeni direktor tijekom 40 godina do umirovljenja 2016., neće biti uključen u nikakve Metove aktivnosti, uključujući dirigiranje predviđeno u tekućoj sezoni.

»U očekivanju rezultata istrage, Met je odlučio djelovati odmah«, rekao je glavni menadžer Peter Gelb dodajući da je tu odluku podržalo čelništvo Metova upravnog odbora i izvršnog odbora.

Godine 2016. Met je objavio da će se Levine, obolio od Parkinsonove bolesti, povući iz zdravstvenih razloga ali da će ga se imenovati glazbenim direktorom emeritusom te da će nastaviti raditi u programu razvoja Metovih mladih talenata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.