Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Poetično o gubitku

U emotivnom pismu Nick Cave progovorio o smrti svog sina: "Žalost je podsjetnik dubine ljubavi"

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 4. studeni 2018. u 22:24 2018-11-04T22:24:49+01:00

Žalost i ljubav zauvijek su isprepleteni. Žalost je užasan podsjetnik dubine naše ljubavi i, poput ljubavi, s njome se ne može pregovariti. Postoji velika širina tuge koja preplavljuje naša majušna sebstva.

Glazbenik Nick Cave podijelio je dirljivo otvoreno pismo o svojim osjećajima nakon smrti sina Arthura koji je preminuo 2015. godine u nesretnom padu sa stijene sa svega 15 godina.

Bio je to odgovor na pismo koje mu je obožavateljica iz SAD-a poslala, referirajući se na odnos s bližnjima koje osjećamo i onda kada nisu više prisutni.

- Iskusila sam smrt svog oca, svoje sestre i svoje prve ljubavi u proteklih nekoliko godina i osjećam da na neki način i dalje komuniciram s njima, uglavnom kroz snove. Pomažu mi. Osjećate li ti i Susie da je vaš sin Arthur i dalje s vama i da na neki način razgovarate, upitala je obožavateljica.

Cave se zahvalio na "prekrasnom pitanju" i podijelio svoje iskustvo žalovanja sa svima, prenosi BBC.

- Žalost i ljubav zauvijek su isprepleteni. Žalost je užasan podsjetnik dubine naše ljubavi i, poput ljubavi, s njome se ne može pregovarati. Postoji velika širina tuge koja preplavljuje naša majušna sebstva. Unutar tog kružnog vrtloga postoje svi načini ludosti; duhovi, duše i snovite posjete i sve ostalo što mi, u svojoj boli, dovodimo u postojanje. To su dragocjeni darovi koji su jednako vrijedni i stvarni koliko mi trebamo da to budu. To su duhovne vođe koje nas vode van iz mraka, započeo je Cave svoju poruku.

U nastavku je dodao da Arthurovu prisutnost i on osjeća cijelo vrijeme.

- Čujem ga kako mi govori, vodi me, iako možda nije tamo. Uznemirujuće tugovanje prati svijetle fantome u svojoj budnosti. Ti duhovi su, jednostavno, ideje. Oni su zapanjujuć rezultat buđenja mašte nakon nesreće. Kao i ideje, ti duhovi govore o mogućnosti. Prate tvoje ideje, jer se na drugoj strani ideje nalazi promjena, rast i iskupljenje. Stvorite svoje duhove. Dozovite ih. Učinite ih živima. Govorite im. Upravo je njihova nemoguća i duhovna ruka ta koja nas vuče natrag u život iz kojeg smo izbačeni; sada bolji i nezamislivo drugačiji, zaključio je veliki australski glazbenik.

Brojni su obožavatelji na ove dirljive misli Nicka Cavea zaključili pak da ih treba - uglazbiti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu