Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Asia Argento

Talijanska glumica koja je bila predvodnica #MeToo pokreta i sama je seksualna nasilnica

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 20. kolovoz 2018. u 11:20 2018-08-20T11:20:53+02:00

Talijanska glumica Asia Argento, koja je među prvima javno objavila da ju je silovao holivudski seksualni predator Harvey Weinstein i tako postala predvodnica pokreta njegovih žrtava #MeToo, i sama je seksualna nasilnica, objavio je u nedjelju New York Times.

Po pisanju uglednog lista, Argento je u kalifornijskom hotelu seksualno napastovala 17-godišnjeg tinejdžera Jimmyja Bennetta, glazbenika i glumca u usponu.

Bennet ju je kanio tužiti za 3,5 milijuna dolara, ali je za šutnju pristao na 380.000 dolara, piše NYT, pozivajući se na dokumente koje je dobio od neimenovanog izvora.
Dogovor o tome između odvjetnika dviju strana postignut je u travnju ove godine.

Bennettovi odvjetnici događaj u hotelu opisali su kao »seksualni napad« koji je mladom glumcu ostavio traume i doveo u opasnost njegovo mentalno zdravlje.

U to doba njemu je bilo 17, a njoj 37 godina. Po kalifornijskom zakonu, legalna dob za pristanak na seks iznosi 18 godina.

NYT u članku naglašava da je nekoliko puta pokušao doći do komentara poznate glumice ili njezinih predstavnika, ali nije u tome uspio.

Argento je bila jedna od prvih koja je javno optužila utjecajnog producenta Harvey Weinsteina za seksualno predatorstvo, objavivši da ju je silovao tijekom festivala u Cannesu 1997. Ona je tada imala 21 godinu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.