Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
27. veljače 2020.
Taylor Swift

Očajnički potez Taylor Swift: Tko na koncertu pogleda u nju, snimit će mu lice. Fanovi bijesni

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 13. prosinac 2018. u 16:59 2018-12-13T16:59:00+01:00

Popularna američka pjevačica Taylor Swift poznata je po mnogočemu. Od glasa, do stasa, preko javnog svađanja s Kanye Westom do svoje ljubavi prema mačkama. Popularnost privlači i vrlo negativnu stranu, pa se pjevačica konstantno bori sa stalkerima, zbog kojih se odlučila na novi pristup. 

Na koncertu popularne pjevačice, održanom 18. svibnja ove godine, prvi je put uočena kamera za prepoznavanje lica, objavljuje CNET. Kamera je radila na principu fotografiranja svakoga tko je pogledao u nju. Te su se slike zatim slale u središnjicu u Nashvillu, gdje su se uspoređivale sa stotinama fotografija stalkera koji su otprije poznati pjevačici.

Komentar iz PR ekipe pjevačice Swift je izostao, a fanovi su zabrinuti oko toga gdje završavaju njihove fotografije. Mnogi se pitaju i kako je legalno prikupljati nečije fotografije bez prethodne dozvole, a u ovom slučaju - bez znanja osoba koje su na slikama. 

CNET naglašava da tehnologija prepoznavanja lica ozbiljno narušava privatnost. Protekli mjeseci, američka Unija za zaštitu građanskih sloboda, izjavila je da će se kamere postavljati unutar i izvan Bijele kuće. Javnost je zabrinuta oko provedbe tog programa iz razloga što je nejasno na osnovu čega će Tajna služba tražiti "osobu od interesa" u moru ljudi koji prolaze oko Bijele kuće. 

S druge strane, pjevačica Taylor Swift samo želi stati na kraj ljudima koji je neprestano maltretiraju i prate. Swift nerijetko pronalazi naporne obožavatelje ispred kuće, a nedavno ju je jedan stalker pratio i s nožem. O tome koliko je situacija poznata, govori činjenica da su snimljena čak dva filma o njezinim stalkerima. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.