Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.
Ribali za fritadu

Nives ubojitim dekolteom ukrala show na Danima tartufa. Tko ju je mogao pogledati u oči?

Foto Glas Istre
Foto Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 15. rujan 2019. u 13:28 2019-09-15T13:28:38+02:00

Dane Zigante tartufa, najduži sajam najskuplje podzemne gljive na svijetu, simbolično su, naribavši bijeli tartuf na fritadu, u Livadama su otvorili izaslanica predsjednika Vlade, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te Giancarlo Zigante poznat po pronalasku najvećeg tartufa na svijetu koji upravo ove godine slavi 20 obljetnicu svog Guinnessovog rekorda, javlja Glas Istre.

Asistirali su im pjevačica Nives Celzijus i glavni chef Zigante restorana Damir Modrušan. Jedinstvena sajamska manifestacija protegnut će se na deset vikenda i u malo mjesto tartufara u srcu Motovunske šume, privući četrdesetak tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta.

- Ovakve manifestacije jako su bitne za Hrvatsku jer na najbolji način promoviraju koncept ruralnog razvoja koji je puno širi od razvoja poljoprivrede, istaknula je Vučković. Treću godinu za redom u Livadama, prethodne dvije kao državna tajnica, ove godine kao ministrica, Vučković je otvarajući sajam čestitala na postignućima, jer kako je rekla - "ne razvijamo i ne promoviramo samo tartufe i tartufarstvo kao svjetski brend ovog kraja, ove prijestolnice tartufa, nego i druge istarske proizvode, promoviramo zajedništvo, uključujemo cijelu Hrvatsku".

Vučković je iskazala želju da se u budućnosti zajedničkim snagama malo više poradi i na održivom konceptu tartufarstva.

nives2

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.