Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Nadia Bokody

Muškarci se osjećaju ugroženo pa nas nazivaju "napaljenicama" i "kurvama"

Foto: instagram
Foto: instagram
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2019. u 8:09 2019-10-03T08:09:30+02:00

Kontroverzna seksualna blogerica Nadia Bokody iz Australije dnevno dobije barem jedan komentar u kojem je netko od njezinih sljedbenika nazove »kurvom«.

No, s druge strane jednako često dobije i sasvim suprotan komentar: »Želio bih da SVE žene mogu biti jednako užasne kao i vi!«

Blogerica izazvana ovom činjenicom, odlučila je odgovoriti svima koji otvorenu žensku sekusalnost smatraju nedoličnom.

U svom odgovoru blogerica koja ima skoro 52 tisuća pratitelja, objašnjava kako zapravo postoji dvije vrste muškaraca.

Jedna koja je frustrirana svojom ograničenom muževnošću i seksualnošću, te ona koja podržava otvorenu i stvarnu žensku seksualnost.

U toj paradoksalnoj podjeli obje vrste muškaraca jednako uživaju u ženskoj seksualnosti. Jedni je vole kroz obožavanje, dok je drugi »vole« korz mržnju.

No, ipak ženska seksulanost još je uvijek pokrivena tabuom i društvenom stigmom upravo zbog takvih komentara.

foto: Instagram

Ušla u 6 deceniju, ali osjeća se jednako seksi

⠀Blogerica koja je prošlog mjeseca navršila 50 godina, i s velikim osmjehom krenula u šestu deceniju svog života,hrabro je odlučila skinuti stigmu sa ženske seksualnosti. Njezine provokativne i iskrene objave predstavljaju duboku žensku seksualnost bez sivog vela neizrečenosti.

Nadia Bokody sebe ne smatra ni na koji način posebnom niti jedinstvenom.

– Priče koje pričam su univerzalne za sve žene. Znam to jer, komentar koji najčešće dobivam od žena je : »Hvala što ste ispričali moju priču. Slažem se i zalažem za sve o čemu govorite« – piše Nadia  u svom odgovoru te objašnjava kako žene često ne govore o svojim seksualnim željama, jer se boje kako će biti pogrešno shvaćene i etiketirane:

– Muškarci me etiketiraju kao "kurvu" ili "pohotnicu", jer misle da sam drugačija, jer to nisu čuli od drugih žena. Ironično je što su žene potisnule svoju seksualnost zbog toga što se boje da ih markiraju s jednim od ovih naziva.

Kao žene naučile smo da nas otkrivanje i iskazivanje naše seksualnosti vodi u sramotu. Kao seksualno otvorena žena susrećem se s tim negativnostima svaki dan. Ako nismo napaljenice, onda smo drugoj krajnosti »bolesnice« pa nas nazivaju »seksualnim ovisnicama« ili to objašnjavju kako imamo preveliki libido.

foto: Instagram

Žene joj svakodnevno javljaju da žele više seksa 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nadia za sebe ne smatra da ima jaki libido, zapravo među svojim prijateljima drži da je na dnu ljestvice.

– Žene mi se svakodnevno javljaju i govore mi koliko bi htjele imati dnevno više seksa, ali da se plaše to podijeliti sa svojim partnerima. Također prestravljene su pitanjem o njihovoj seksualnoj prošlosti, jer im je nametnuto da vjeruju kako je njihov broj previsok.

Australska blogerica smatra kako bi konačno bilo vrijeme ⠀da se prizna stvarna ženska seksulanost i činjenica kako su žene jednako seksualne kao muškarci, ako ne i više. ⠀

– Uklanjanje srama iz ženske seksualnosti svima bi bilo od koristi. Mogli bismo SVI imati više seksa, i to »zločestog«, ali samo ako smo spremni prestati osuđivati žensku seksualnost. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nadia  završava svoju objavu zaključujući da je ženska seksualnot puno složenija od dvije etikete kojima se najčešće pogrdno opisuje: »napaljenica« i "kurva", te da konačno sve žene zaslužuju da ih se doživljava u punini njihove nijansirane senzualnosti kao žene i kao osobe.

foto: Instagram

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.