Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
21. veljače 2020.
Life coaching

Ministarstvo zdravstva tužit će motivacijsku govornicu Anu Bučević zbog nadriliječništva

Izvor: Instagram
Izvor: Instagram
Autor:
Objavljeno: 23. ožujak 2019. u 21:32 2019-03-23T21:32:20+01:00

Ministarstvo zdravstva kazneno će prijaviti splitsku motivacijsku govornicu Anu Bučević zbog nadriliječništva. Na optužbe je reagirala Bučević te u priopćenju navela da tijekom svojih edukacija nije davala medicinske savjete.

Psihijatar Herman Vukušić optužio je Bučević za nadriliječništvo kazavši kako se iz njenih stavova može zaključiti da su oboljeli samo krivi za svoje stanje “jer ne vibriraju na dostatnoj energetskoj razini˝.

“Dr. Vukušić se u svojoj prijavi pozvao na medijski članak koji je o mom radu objavljen prije nekoliko mjeseci i brojne neistine izrečene u tom članku, a na temelju kojeg je dr. Vukušić, bez konkretnog poznavanja mog rada, zaključio da bi ja radila nešto što bi bilo opasno za ljudsko zdravlje u smislu pogoršanja njihovog zdravstvenog statusa. Dr. Vukušić je također naveo kako mu je bilo dovoljno sat vremena da na mom YouTube kanalu pronađe rečenice koje su opasne po ljudsko zdravlje˝, navodi Bučević.

˝Zaista je nevjerojatna teza da bi edukacija o samosvijesti i svijesti o tome da svaka bolest ima uzrok i da se na uzrok treba staviti fokus, a ne samo na posljedicu, mogla ikome naštetiti. Brojne grane medicine, kao primjerice Ayurvedska medicina, počivaju upravo na takvom pristupu. No, da ne bi opet bilo “zabune”, moj program i moj rad nemaju veze s medinskim radom, niti se u svom radu bavim liječenjem bolesti (što bi značilo da sam nekome postavljala dijagnoze, prepisivala terapije ili bilo kakve postupke i slično)”, piše Bučević u priopćenju.

Bučević kaže kako u svojoj praksi nikada nije naišla na niti jedan primjer kojim se da ustvrditi kako je njen rad nekome naštetio te napominje da postoje “znanstveni dokazi i priznata istraživanja o tome što smo sve kadri napraviti snagom uma i vlastite vibracije.”

Navodi da je netočno da ona ljudima sugerira da im ne trebaju lijekovi da bi se izvukli iz depresije. “Nikada nisam rekla nikome da izbjegne bilo kakvu vrstu medicinskog liječenja, niti bi mi to ikada palo na pamet, pa mi nije jasno na temelju čega bi dr. Vukušić tako nešto mogao zaključiti. Upravo suprotno. podržavam svakoga u bilo kojem obliku liječenja jer znam da je tada vjera i podrška nepotrebnija”, piše Bučević.

Bučević je pozvala Vukušića da prisustvuje njenom predavanju te se sam uvjeri u njene tvrdnje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.