Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Ima najbolje omjere

Manekenka upravo proglašena najljepšom ženom na svijetu. Kažu da je najbliže starogrčkoj "ideji savršenstva"

Bella Hadid/Foto Instagram
Bella Hadid/Foto Instagram
Autor:
Objavljeno: 18. listopad 2019. u 7:10 2019-10-18T07:10:50+02:00

Istraživanje je proveo plastični kirurg dr. Julian De Silva koji je poznatim osobama mjerio oči, obrve, nos, usne, bradu i čeljust

Manekenka Bella Hadid proglašena je najljepšom ženom na svijetu prema tzv. zlatnom omjeru ljepote starih Grka. Njezine crte lice "podudaraju" se sa zlatnim omjerom u čak 94,35 posto što je čini najbližom "ideji savršenstva" antičkih Grka, prenosi MSN.

Istraživanje je proveo plastični kirurg dr. Julian De Silva koji je poznatim osobama mjerio oči, obrve, nos, usne, bradu i čeljust, a upravo je Bella imala "najbolje" omjere. Manekenku slijede Beyonce, Amber Heard i Ariana Grande.

De Silva je objasnio kako je popis sastvljen pomoću najnovijih računalnih tehnika mapiranja, a ista tehnologija korisna je i pri planiranju operacija pacijenata.

– Mjeri se širina i duljina nečijeg lica te se mjerenja uzimaju od čela do mjesta između očiju, te od tog istog mjesta do dna nosa, a na kraju od dna nosa do dna brade. Osoba se smatra ljepšom ako su brojevi jednaki. Također, dužina uha mora biti jednaka duljini nosa, a širina oka bi trebala biti jednaka udaljenosti između očiju – objašnjava mjerenja "zlatnog omjera" De Silva.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.