Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Inovativno

Luksuz ili teški kič? Pogledajte pozlaćenu jahtu čiji tjedni najam stoji 300 tisuća dolara

Luksuz ili teški kič? Pogledajte pozlaćenu jahtu čiji tjedni najam stoji 300 tisuća dolara
Luksuz ili teški kič? Pogledajte pozlaćenu jahtu čiji tjedni najam stoji 300 tisuća dolara
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2019. u 7:59 2019-09-24T07:59:08+02:00

Pozlaćena 54-metarska luksuzna jahta je uplovila u londonsku luku za vrijeme Fashion weeka, nakon ljetnog promotivnog krstarenja Mediteranom.  

Blješteće plovilo izazvalo je istodobno i prijezir i divljenje prolaznika. Jedan od njih, kako pišu britanski mediji, komentirao je »neki ljudi imaju dovoljno novaca, ali nemaju dovoljno i stila!«

Poznati brend BELLAMI HAIR za vrijeme londonskog modnog tjedna na pozlaćenoj je palubi ugostio ljepotice koje su predstavljale proizvode ove tvrtke koja izrađuje ekstanzije i umetke za kosu.

Jahta koja je blještala za londonskim vezom, bila je detaljno pozlaćena izvana, ali i na dijelovima palube, a pozlaćeni su bili i svi pripadajući dodaci poput jet-skija.

Na jahti se nalaze veliki bazen, spa centar i stakleni vodopad, a prima 12 gostiju u šest luksuznih soba.

Tu je i potpuno opskrbljen frizerski salon, tako da super bogati gosti uvijek mogu izgledati dotjerano. Tjedni najam ove jahte iznosi 300 tisuća američkih dolara, a poželi je netko kupiti morao bi izbrojiti 20 milijuna američkih dolara.

gdd

Folije kojima se sve češće umataju brodovi zapravo služe u svrhu zaštite plovila, a istodobno su puno jefitiniji od bojanja. Folija štiti boju od štetnih elemenata i UV zračenja. Prema izračunima proizvođača ovih folija, omatanje broda iznosi tek 10 posto troškova bojanja.

foto: Instagram

Lakiranje jahta skupo je i dugotrajno, a mora se raditi najmanje svakih deset godina. Ovakvi omoti na jahti traju nekoliko godina i imaju puno veći raspon boja za razliku od boja lakova. Zanimljivo je i kako se za omatanje brod ne mora vaditi iz mora, a za samo nekoliko dana može zablistati u svakoj mogućoj nijansi, pa i ovako blješteće zlatnoj.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze