Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
25. veljače 2020.
Oporavak pjevačice

Lepa Brena bez suza: Izašla iz bolnice s osmijehom

Privatni album
Privatni album
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2014. u 10:32 2014-07-30T10:32:00+02:00

S obzirom da će se Lepa Brena zadržati na ovom području još neko vrijeme, u Klinici su se dogovorili da će prvi kontrolni pregled obaviti upravo u Lovranu

LOVRAN » Lepa Brena jučer ujutro otpuštena je iz Klinike za ortopediju u Lovranu u koju je zaprimljena u petak zbog prijeloma obje ruke koje je zadobila u petak prilikom pada u Novom Vinodolskom. Pjevačici je u subotu operiran desni ručni zglob na kojem je zadobila višestruke prijelome, a ortopedi lovranske bolnice operirali su je poštednom tehnikom s minimalnim oštećenjima tzv. mini-invazivnom artroskopski potpomognutom osteosintezom distalnog radijusa. Prijelom na lijevoj ruci liječen je konzervativnim metodama, bez operacije, a kako nam je objasnio njezin lovranski liječnik, dr. Hrvoje Mokrović, s lijeve ruke gips bi trebao biti skinut za dva tjedna.

Prva kontrola

Popularna pjevačica još će neko vrijeme boraviti na ovom području, točnije u Novom Vinodolskom pa bi tako Kliniku za ortopediju u Lovranu trebala posjetiti još jednom kad dođe vrijeme za prvu kontrolu.

  – Kad je riječ o operiranoj desnoj ruci, ona će biti imobilizirana minimalno šest tjedana, a mjesec dana nakon skidanja imobilizacije, pacijentica će moći započeti rehabilitaciju. S obzirom da će se pacijentica zadržati na ovom području još neko vrijeme, dogovorili smo se da ćemo prvi kontrolni pregled obaviti ovdje na našoj Klinici, rekao je dr. Mokrović.

  S rehabilitacijom lijeve ruke čiji prijelom nije bio tako težak, pjevačica može započeti odmah nakon skidanja imobilizacije.

  Dr. Mokrović pjevačicu opisuje kao iznimno pristupačnu i ljubaznu osobu, a ovom prigodom također je demantirao pisanja raznih medija iz Hrvatske i regije, kao pjevačica u bolnici trpi nepodnošljive bolove i stalno plače.

  – Od trenutka prijema do otpusta iz bolnice pacijentica nije ispustila niti jednu suzu. Dapače, jutros je izašla iz bolnice s osmjehom, dodao je dr. Mokrović.

Prirodna i skromna

Osim njega, Lepa Brena je ugodno iznenadila i ostatak zaposlenika lovranske bolnice koji pjevačicu također opisuju kao vrlo prirodnu i skromnu osobu. Iako je bila smještena u jednom od 12 apartmana na zadnjem katu bolnice čija cijena iznosi 450 kuna na dan, u bolnici objašnjavaju da je razlog tome prvenstveno njezina sigurnost i privatnost kao pacijentice, što joj se kao poznatoj i javnoj osobi, u sobi na odjelu bez dodatnih mjera osiguranja ne bi moglo jamčiti. Unatoč apartmanskom smještaju i zvjezdanom statusu, osoblje bolnice za pjevačicu kaže da tijekom boravka u Lovranu nije imala nikakvih posebnih zahtjeva. To ilustriraju i podatkom da je Brena tijekom svog četverodnevnog boravka u Klinici za ortopediju u Lovranu jela bolničku hranu kao i svi ostali pacijenti.

U vlastitoj izjavi za javnost po izlasku iz bolnice, Lepa Brena poručuje:
- Ne znam ni sama koliko je točno vremena prošlo, jer mi je od trenutka kada su mi stavili gips svaki dan isti. Noćas sam prvi put spavala kako treba i što je najvažnije naučila sam spavati na leđima, što inače ne činim. Svi me pitaju imam li bolove? Nemam. Liječnici su me opskrbili svim potrebnim medikamentima i sada su predamnom tri zadatka: da odmaram, da idem na fizioterapiju i da budem disciplinirana. Liječnici su me i pustili da izađem iz bolnice samo pod uvjetom da mi bude osiguran psihički mir. Imala sam ga sve vrijeme u bolnici, a imat ću ga i narednih dana u Novom Vinodolskom gdje ću ostati u apartmanu s obitelji. Ovim putem se zahvaljujem od srca osoblju I liječnicima bolnice u Lovranu kao i svima koji su mi slali poruke pune toplih riječi.

Mislim da sam se ovih nekoliko dana isplakala kao nikad u životu i definitivno je iz mene izašla sva bol koja se u svakom čovjeku skuplja.  Priznajem, shvatila sam koliko je korisno da se isplačete. Posljednji put sam se ovako osjećala kad sam slomila nogu 1991. godine, dok je moj sin Stefan bio beba i sjećam se pakla kroz koji smo Boba, ja i moji roditelji prošli u to vrijeme.

Kada se sve ovo dogodilo, željela sam da se u medijima dozirano i kontrolirano pojavljuju informacije, jer nije bilo potrebe da se od mene pravi tolika galama iako sam javna ličnost. Svjesna sam da je moje zdravstveno stanje intrigiralo ljude, ali nisam samo ja na ovom svijetu doživela nešto ovako. U bolnici u Lovranu sam se dosta družila i pričala sa pacijentima i starijim i mlađim od mene i svi su mi odreda rekli „da sam dobro prošla“, što meni u prvi mah nije bila nikakva utjeha. Ja nisam navikla ni da ovoliko ležim, ni da ovoliko mirujem. Shvatila sam koliko smo svi kada se nađemo u jednoj ovakvoj situaciji, zapravo bespomoćni, I da učimo stvari iz početka. Ni slutila nisam da vas činjenica da se možete sami počešljati može učiniti ovoliko sretnom.  Konkretno, osjetila sam se bespomoćnom jer prvo nisam navikla da me netko drugi hrani, oblači, pere mi zube, češlja me... Dobra stvar je što su mi sinovi Viktor i Stefan instalirali mnoge igrice na Ipadu i što se sada svađam s kompjuterom kad ga ne pobjedim! Uvijek sam grdila djecu što igraju igrice, a sad sam počela i ja igrati! Znam sve serije na svim mogućim televizijama, ušla sam potpuno u radnju svake od njih! Provodila sam dane pred hrvatskim tv kanalima.

U bolnici mi je raspored bio pun i zaista nisam stizala da razmišljam gdje sam i što mi se događalo. Zna se dnevni raspored; kad se ustaje, kad je kupanje, kad je fizioterapija. Bitno mi je da sam počela vježbati neke jednostavne pokrete koji me u ovoj situaciji dovode do granice bola. Uskoro će mi skinuti gips sa lijeve ruke, a prva kontrola mi je zakazana za otprilike dva tjedna. Veoma sam zahvalna svima na činjenici da sam imala apsolutnu privatnost u bolnici, da me niko nije uznemiravao.

U Novom Vinodolskom imam sve uvjete za šetnju i lagani oporavak. Tu su i moji najbliži, čija mi podrška zaista puno znači. Moram reći da su me obilazili mnogi prijatelji, a dobila sam bezbroj sms, kao i poruka na Twiteru i Facebooku. Zaista mi je pisalo mnogo ljudi sa svih meridijana i ja se zaista zahvaljujem svima ovim putem na brizi. Došao mi je i Ćiro Blažević u bolnicu, koji m e je od srca nasmijao, čovjek je pravi genijalac! Godila mi je spoznaja da imam ovoliko prijatelja. Čovjek kad je zdrav često nije svjestan tko su mu pravi prijatelji, dok mu se ne dogodi neka ovakva situacija. Ja sam optimist po prirodi i život teče dalje. Nije smak svijeta.  Došla mi je I Kata iz Beograda, koja mi je u kući već godinama desna ruka, a sada je tu za mene i za sve što mi treba i njena pomoć mi mnogo znači.

Trenutno mi je prioritet da se oporavim. I zaista hvala svima koji su se raspitivali o mom zdravstvenom stanju, ali i medijima koji su poštujući moju privatnost, dopustili da se na miru oporavljam, kazala je Brena.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.