Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Novi vizualni identitet

Od danas HRT3 u plesnom izdanju

Od danas HRT3 u plesnom izdanju
Od danas HRT3 u plesnom izdanju
Autor:
Objavljeno: 1. travanj 2015. u 9:57 2015-04-01T09:57:22+02:00

Novi je vizualni identitet utemeljen na plesu, a u njegovom osmišljavanju sudjelovali su neki od naših najboljih plesača i koreografa – Ivana Pavlović, Petra Hrašćanec, Martina Nevistić, Maja Drobac, Zvonimir Kvesić, Matija Ferlin, Petra Chelfi, Elvis Hođžić i Edi Grubišić

ZAGREB  Treći program HRT-a od danas ima novi vizualni identitet koji je razradila ekipa predvođena art-direktorom »trojke« Dariom Iričaninom.

Novi je vizualni identitet utemeljen na plesu, a u njegovom osmišljavanju sudjelovali su neki od naših najboljih plesača i koreografa – Ivana Pavlović, Petra Hrašćanec, Martina Nevistić, Maja Drobac, Zvonimir Kvesić, Matija Ferlin, Petra Chelfi, Elvis Hođžić i Edi Grubišić.

Originalnu glazbu skladao je splitski skladatelj Gordan Tudor.

   Uz ideju da ples prati čovjeka od pamtivijeka i čovjek plesom reagira na emocije, od danas pa do daljnjeg svakog će dana novi plesači plesom buditi emocije gledatelja i sugerirati atmosferu programskih sadržaja koji se emitiraju – pojasnili su na HRT-u. Drugim riječima, plešu se jingleovi i najave, a sve pod službenim nazivom »Treći pleše«.

   Riječ je, inače, o već trećem poglavlju u dizajniranju Trećeg programa. Četvrto poglavlje bit će suradnja s Akademijom likovnih umjetnosti i njezinim odsjekom za animaciju.

Studenti animacije razvijat će vizualne identitete pojedinih emisija. Time se HRT3 vraća na sam početak kanala kada su najatraktivniji sadržaj predstavljali kratki animirani filmovi ponajboljih hrvatskim animatora.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.