Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. listopada 2018.
Nova Shema

Nema više najavljivačica: Nives Ivanišević i Jelena Glišić nove žrtve štednje na HRT-u?

Jelena Glišić vodi izvlačenje Lota, a 2005. gpdine  bila je Miss Universe Hrvatske / arhiva NL
Jelena Glišić vodi izvlačenje Lota, a 2005. gpdine bila je Miss Universe Hrvatske / arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2018. u 19:47 2018-01-10T19:47:37+01:00

U ovoj godini najava više nema, premda se u rujnu za predstvljanja jesenske sheme povratak najvaljivačica na male ekrane prezentirao kao lijep povratak u neke davne i dobre dane od televizije. 

Nives Ivanišević i Jelena Glišić! Jamačno vam zvuči poznato kad ih se spomene, sve da se i ne možete na prvu sjetiti gdje ste ih zadnji put vidjeli, odnosno gledali. A gledali ste ih na Drugom programu HRT-a kako najavljuju program, sve ono što nas kroz večer čeka. Kazale bi u nekoliko rečenica osnovne karakteristike formata što su u ponudi, da bi nam na koncu zaželjele ugodno gledanje. No, što se gledalo, gledalo se. U ovoj godini najava više nema, premda se u rujnu za predstvaljnja jesenske sheme povratak najvaljivačica na male ekrane prezentirao kao lijep povratak u neke davne i dobre dane od televizije.

Zbog čega je s ekrana, nakon samo tri mjeseca, nestalo formata u kojem su bile Jelena Glišić i Nives Čanović – koja se u međuvremenu udala za Gorana Ivaniševića – pitali smo i HRT. Kakva je njihova daljnja sudbina na HRT-u, ako tamo njihove sudbe uopće ima!? Je li im presudila poslovna i programska politika u kojoj je sve manje mjesta za vanjske suradnike, ili pak cijena koštanja formata, ili je možda utvrđeno da format nije polučio željene rezultate!?

S HRT-a stiže kratak odgovor u kojem se kaže: »Obavješćujemo Vas kako je s početkom nove godine došlo do izmjene koncepcije najava programskih sadržaja. Programsko vodstvo odlučilo je da ih se ubuduće promovira na način da naglasak bude na njihovoj promociji na društvenim mrežama te drugim nelinearnim platformama kako bi se ostvario što bolji učinak te znatniji doseg do ciljnih skupina. Kolege koji su ostvarivali programske najave imaju druge angažmane na Hrvatskoj radioteleviziji. O honorarima, koji su bili planirani u okviru proračuna Produkcijskoga odjela za zabavu Hrvatske radiotelevizije, kao i dosad, ne komuniciramo.«

Odgovor je taman takav da je za pretpostavit kako su i najvaljivačice ipak i ponajprije pale kao žrtva štednje. Premda HRT ne izlazi s listama, svakim danom je koja emisija više i koje ime više a da nije u programskim planovima za ovu godinu. Navodno je čišćenje od vanjskih suradnika temeljito i poprilično sveobuhvatno, pa i po cijenu da nema valjane zamjene za one s kojima se suradnja prekida.

Na radiju nema emisije koju je vodila Sandra Bagarić, odsviran je i zadnji Radio Blog nakon skoro devet godina, priča se da ni Aleksandar Stanković više neće na angažmanu moći imati stalnog komentatora i da od nedjelje nema više u »Nu2« Ivice Prtenjače.... S druge pak strane, na ekran nam se vraćaju reprize poput one serijala »Stipe u gostima«, ili pak kulinarskog showa »U istom loncu«. Bilo kako bilo, tko god da se u ova tri mjeseca stigao naviknut na najvaljivačice, morat će na odvikavanje. Ili to, ili da se uhvati istraživačkog žurnalizma pa ih pronađe negdje u zakutcima tih spomenutih »drugih angažmana na HRT-u«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka