Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
17. siječnja 2020.
Kostrenski dizajner

Juraj Zigman ima pune ruke posla: 'Stalno skačem s projekta na projekt, morat ću se klonirati'

Fotografije: Zvonimir Ferina
Fotografije: Zvonimir Ferina
Autor:
Objavljeno: 12. studeni 2019. u 19:58 2019-11-12T19:58:03+01:00

Osim s Cardi B, radio sam i s drugim zvijezdama kao što je Nicki Minaj, Rita Ora i ostale. I baš uživam u tim poslovima, uvijek me zanimalo što stoji iza svega, kaže Zigman

Kostrenski modni genijalac Juraj Zigman posla ima više nego ikad. Svjetski uspješan dizajner koji je dosad ostvario suradnju s brojnim svjetskim zvijezdama, nedavno je, između ostalog, započeo suradnju sa slavnom repericom Cardi B, dizajnirao je kostime za operu »Madama Butterfly« u HNK-u Ivana pl. Zajca, a ovog tjedna očekuje ga još jedan poseban dan - u četvrtak otvara svoj prvi dućan u Zagrebu - Zigman Fashion Store.

Ovog tjedna otvarate prvi dućan u Zagrebu. Što nam sve možete otkriti o tome?

- Zbog ogromnog interesa i stalnih upita za dućanom u Zagrebu odlučio sam ući u taj izazov i ponuditi Zagrebu ono što mu nedostaje, pravi Zigman dućan prepun unikatnih i uzbudljivih kreacija koje sigurno ne mogu nigdje drugdje pronaći.

Dok sam tražio lokaciju vodila me samo misao da ne želim biti na »it« lokacijama, glavnim ulicama, već sam tražio dovoljno mirnu ulicu negdje u centru. Adresa je Preradovićeva 22. Taman po mom guštu.

Ponuda dućana će biti raznovrsna i svakog tjedna će biti nešto novo i zanimljivo. Moja odjeća nije odjeća koju biraš u 5 minuta i takva je i ponuda. Velikim dijelom sam baziran na haljine, ali posebni dio je namijenjen i onoj komercijalnijoj odjeći pa će biti zastupljene i majice s kapuljačama, suknje, print haljine i sl. Uskoro počinje i proizvodnja modnih dodataka pa će i oni naći svoje mjesto u dućanu...

Pripremate li i posebno otvorenje?

- Nisam pobornik nekih evenata koji završe s fotografiranjem i odlaskom, već ćemo se svi dobro zabaviti. Uz vrhunske brendove pića, vina, hrane htio sam napraviti event u kojemu se svi možemo zabaviti i proslaviti. Veliki broj klijenata i osoba iz javnog života koje su moja najveća podrška sigurno će uživati.

Vjerojatno ste već i prije razmišljali o otvaranju dućana u Zagrebu. Kako to da je baš sada došao trenutak za njegovo otvaranje?

- Ne znam ni kako sam ovo uspio s obzirom da »skačem« s projekta na projekt. Sve što se trebalo sad dogoditi, dogodilo se s razlogom i siguran sam da je ovo baš pravo vrijeme.

Foto Zvonimir Ferina

Čime ste trenutno najviše zaokupljeni, osim dućanom?

- Uf, ovog ljeta sam stvorio kostimografiju za »Rigoletto«, za otvaranje Splitskog ljeta i upravo je prošla premijera »Madame Butterfly« i da ne zaboravimo premijeru »Aide« na otvaranju Ljubljanskog ljeta i to su zasigurno projekti koji su oduzeli vrijeme i energiju, ali i nahranili moj apetit prema poslu. Nakon toga nisam stao, stalno dolaze upiti iz L.A.-ja i ni sam više ne znam čime sam više zaokupljen. Moram se klonirati. Ali vjerojatno to neću doživjeti (smijeh).

Započeli ste i suradnju sa slavnom repericom Cardi B koja je već nosila vaše kreacije u svojem spotu. Što nam možete otkriti o tome?

- To je veliki projekt o kojem ne smijem govoriti jer u takvim suradnjama sve je vrlo striktno postavljeno, u pitanju su brendovi koji kada nešto pripremaju, ne izlaze u javnost do samog kraja. Samo vam mogu reći da sam zadovoljan svojim djelom... Ali što se tiče prve suradnje s njom na njenom zadnjem hitu, mogu reći da mi je bilo jedno vrlo zanimljivo iskustvo.

Foto Zvonimir Ferina

Cardi je super lik, zabavna i pozitivna bez obzira na tempo. Cijeli tim je izuzetno profesionalan i kreativan. Jedno je što ljudi mogu zaključiti, a drugo je što stoji iza jedne takve zvijezde. Osim Cardi, radio sam i s drugim zvijezdama kao što je Nicki Minaj, Rita Ora i ostale. I baš uživam u tim poslovima, uvijek me zanimalo što stoji iza svega.

Kao što ste i sam spomenuli, potpisujete i kostime za predstavu »Madama Butterfly« u HNK Ivana pl. Zajca. Kako vam je bilo opet raditi kostime za riječko kazalište?

- Kaotično s obzirom na tempo u radionicama. Veliki je broj premijera u ovom razdoblju i nije bilo puno vremena, ali važno je da su reakcije publike odlične i da im se sviđalo, dobio sam baš lijepe riječi hvale od riječke publike i sretan sam što mogu opet gledati svoje kostime. Ja sam lokalpatriot i puno mi znači moj grad i rado ću se dati ovom gradu bez obzira što osim kazališta ili eventualno neke moje revije, nitko to ne prepoznaje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.