Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. veljače 2020.
Svijet hrvatske mode

foto Četvrtu samostalnu reviju Aleksandre Dojčinović nisu propustile brojne poznate osobe

Foto Nenad Reberšak
Foto Nenad Reberšak
Autor:
Objavljeno: 27. studeni 2017. u 23:19 2017-11-27T23:19:00+01:00

Kolekcija je nježna i romantična s jedne, a senzualna i upečatljiva s druge strane što je savršeno došlo do izražaja u povijesnom interijeru Moderne galerije koji najbolje odgovara onome što je dizajnerica htjela poručiti revijom, a to je spoj umjetnosti i mode, s naglaskom na ženama koje su ostavile velikog traga u hrvatskoj umjetnosti, osobito ovoj suvremenoj

U muzejskom prostoru zagrebačke Moderne galerije predstavljena je nova kolekcija poznatog modnog brenda Lei Lou dizajnerice Aleksandre Dojčinović.

Njezina kolekcija za sezonu proljeće/ljeto 2018. godine donosi kreacije izražene siluete, što se osobito očituje na naglašenim ramenima, ali i struku. Donosi i nešto više mini haljina što u nekoj mjeri podsjeća na osamdesete i transformacije koje je moda proživljavala u tom zanimljivom razdoblju, ali je s druge osuvremenjena nekim novim tkaninama poput brokata i nijansama poput onih u metalik tonovima.

z2711n28
Modna revija Aleksandre Dojčinović / snimio Nenad Reberšak

Na četvrtoj samostalnoj reviji Dojčinović je predstavila presjek dosadašnjeg rada s brojnim novitetima. Kolekcija je nježna i romantična s jedne, a senzualna i upečatljiva s druge strane što je savršeno došlo do izražaja u povijesnom interijeru Moderne galerije koji najbolje odgovara onome što je dizajnerica htjela poručiti revijom, a to je spoj umjetnosti i mode, s naglaskom na ženama koje su ostavile velikog traga u hrvatskoj umjetnosti, osobito ovoj suvremenoj.

Kolekciju prati prva kolekcija nakita s potpisom Aleksandre Dojčinović koju čine »statement« modeli koje krase upečatljivost, predimenzioniranost, šareni kamenčići i pozlata s motivima životinja.

z2711n11
Modna revija Aleksandre Dojčinović - poznati, Foto Nenad REBERŠAK

Reviju nisu propustile brojne osobe iz društvenog života: Severina, Maja Šuput, Danijela Martinović, Oliver Mlakar, Sandra Perković, Marija Borić, Sanja Doležal, Anica Martinović, Ana i Joško Čagalj te mnogi drugi. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.