Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Zagrepčani u petak u Rijeci

Kawasaki 3P spreman za kaos u Stereu

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 20. prosinac 2011. u 19:07 2011-12-20T19:07:00+01:00

Kawasaki 3P na koncertima nudi »samo« odličnu svirku i ludi provod

RIJEKA Ovaj petak, 23. prosinca u Stereo dvoranu stiže Kawasaki 3P, bend koji je u posljednje dvije godine bezbrojnim koncertima i festivalskim svirkama natukao kilometara i kilometara temeljito obišavši Lijepu Našu. Tim povodom kraći razgovor obavili smo s vokalom Tomislavom Vukelićem Tomfom.

   Za početak, što publiku očekuje 23. prosinca u riječkoj Stereo dvorani, pa onda i u Vinkovcima i Novom Sadu?

   – Kawasaki 3P na koncertima nudi »samo« odličnu svirku i ludi provod. Riječka publika uvijek je dobro reagirala na našim svirkama pa se nadamo da ćemo i ovog puta zajedno napraviti kaos u Stereu. U Vinkovcima smo headlineri na humanitarnom koncertu Rock Marinfest, a nakon dva nastupa na Exitu napokon imamo i samostalni koncert u novosadskom klubu »Route 66«.

   Svirate i na dočeku Nove godine na Griču?

   – Napokon se nešto kvalitetno događa u Zagrebu na Staru godinu. Kawasaki 3P, TBF, Let 3 sviraju na raznim lokacijama pa će ljudi malo brijati po ulicama... Mi sviramo na Griču u sklopu tuluma pod nazivom »Gričevanje«, upada nema i naravno svi su pozvani na rakijicu.

   Bend je osnovan prije dvadesetak godina. Što se sve promijenilo, koliko ste se vi promijenili, koliko se scena promijenila, koliko diskografija?

   – Logično je da se nakon toliko godina nešto promijeni u bendu, a kako vidimo, našoj publici se to sviđa. U zadnjih nekoliko godina se pojavilo više kvalitetnih bendova i pojedinaca pa se ova, pomalo dosadna scena, ojačala, što je za svaku pohvalu.

   Početkom ove godine najavili ste novi album. Radite li na tom izdanju, kad ga mislite objaviti? Ili će pauza između drugog albuma, Porinom nagrađenog »Idu Bugari« i novog nosača zvuka biti jako duga?

   – Početkom studenog bili smo u Zadru na »Trip buildingu«. Hostelski ferijalni savez Hrvatske nam je omogućio prostor pa smo imali tjedan dana slobode da neke ideje koje su postojale složimo i počnemo raditi na novom materijalu. Početkom proljeća ulazimo u studio pa se nadam da je album vani do ljeta.

   Mnogi vas još uvijek pamte po nastupu na Dori? Biste li se opet natjecali na Dori?

   – Nikad više... Traume su prejake!

   Planovi za dalje?

   – Odsvirat ćemo još nekoliko koncerata pa se onda bacamo na novi materijal. Bit će dosta iznenađenja od Kawasaki 3P-a!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.