Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. studenoga 2019.
Mark Lanegan uz vizuale

Žedno uho predstavilo novi projekt – SuperUhu Laubu

Žedno uho predstavilo novi projekt – SuperUhu Laubu
Žedno uho predstavilo novi projekt – SuperUhu Laubu
Autor:
Objavljeno: 23. veljača 2015. u 16:48 2015-02-23T16:48:00+01:00

Organizatori SuperUho festivala, suprotno očekivanjima da će obznaniti nove izvođače na tom šibenskom ljetnom festivalu, u ponedjeljak su najavili SuperUhu Laubu – novi projekt koji će se održavati u toj zagrebačkoj galeriji, a u sklopu kojega će kao prvi u Laubi, uz unikatne vizuale, nastupiti Mark Lanegan Band 27. veljače

ZAGREB – Organizatori SuperUho festivala, suprotno očekivanjima da će obznaniti nove izvođače na tom šibenskom ljetnom festivalu, u ponedjeljak su najavili SuperUhu Laubu – novi projekt koji će se održavati u toj zagrebačkoj galeriji, a u sklopu kojega će kao prvi u Laubi, uz unikatne vizuale, nastupiti Mark Lanegan Band 27. veljače.

Projekt SuperUhe Laube rezultat je novopokrenute suradnje između organizacije Žedno uho, izvođača, Kuće za umjetnost i ljude-Laube, te domaćih umjetnika i dizajnera.

Ova konceptualna troslojna interakcija za cilj ima domaćoj publici pružiti jedinstven doživljaj suvremene aktualne glazbe, galerijskog prostora i unikatnih vizuala. Taj glazbeni događaj nije koncipiran da bi privukao daleke obožavatelje, nego nas obožavatelje glazbe iz Hrvatske i regije, istaknuli su organizatori na konferenciji za novinare koji su se prisjetili 18 godina uspješnog rada i pozvali obožavatelje da se upišu u njihovu novu e-knjigu.

Na svom trećem, ponovno rasprodanom zagrebačkom koncertu, Marka Lanegana će tako pratiti originalni vizuali proizašli iz laboratorija dvojca »This Town Needs Posters«. »Za premijeru Superuhe Laube izbor je pao na dizajnersko-eksperimentalni dvojac čiji nas je performans na koncertu grupe »Earth« u Močvari oduševio«, izjavio je Mate Škugor.

Škugor je rekao kako umjetnici počevši od nove ideje prostora dolaze do nove dimenzije, a dodatni aspekt priče daje vizualna umjetnost kojom mladi dizajneri daju drukčiji i puniji sadržaj ovoj priči. Kolektiv »This Town Needs Posters« predstavit će na Laneganovom koncertu u Laubi plakate u nastajanju, dodao je.

Produkcija jedinstvenog, inovativnog i interaktivnog proizvoda razveselit će sve ljubitelje i objediniti kompletan glazbeni sadržaj produciran u proteklih glazbeno intenzivnih 18 godina Žednog uha, festivala u sklopu kojega je Škugor tijekom tih godina u Zagreb doveo kremu nekomercijalne nezavisne glazbe.

Festivalu je od sponzora i partnera Iskona dodijeljen rođendanski poklon, e-knjiga »Od uha do uha«, u kojoj će biti prikupljeni zanimljivi materijali iz proteklih godina rada. Bit će uvršteni osvrti kritičara, intervjui, ali će knjiga imati i prazan prostor na koji će svi vjerni obožavatelji moći dodati svoj prilog – sliku, zvuk i slično.

SuperUho Festival, kao svojevrsni »žednouhi« vrhunac, održat će se od 4. do 6. kolovoza 2015. godine u Šibeniku, na autentičnoj lokaciji pristaništa TEF i gradskoj plaži Banj, blizu stare gradske jezgre, s prije najavljenim imenima Einstürzende Neubauten, King Khan And The Shrines i Rosetta.

Festival će organizirati kamp u sklopu lokacije festivala, u čijem se neposrednom radijusu nalaze i glavna pozornica, uređena plaža te parkiralište. Nekoliko koncerata bit će održano u Zagrebu u srpnju, listopadu i studenom.

Ovogodišnji programski koncept festivala određuje selekcija izvođača s globalne nezavisne glazbene scene usmjerene najvećim dijelom na rock'n'roll glazbu u njenom najširem značenju, uključujući i mnoge podžanrove, te moderne cross over varijacije s elektronskom, hip hop i avangardnom glazbom.

Škugor se zahvalio Iskonu koji je kao generalni sponzor i partner podržao SuperUho i prepoznao ga kao potencijal te financirao kao društveno odgovorna tvrtka. »Da je važno ulagati u kulturu i umjetnost, kao dokaz imamo grad Šibenik koji je Terraneo festivalom oživio i postao turistička odrednica Hrvatske« naglasio je Škugor.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.