Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
25. travnja 2019.
Koncert

Vokalni studio Rijeka velikim koncertom slavi deseti rođendan

Vokalni studio Rijeka velikim koncertom slavi deseti rođendan
Vokalni studio Rijeka velikim koncertom slavi deseti rođendan
Autor:
Objavljeno: 7. lipanj 2018. u 10:44 2018-06-07T10:44:52+02:00

Repertoar će biti vrlo raznolik te će obuhvaćati djela hrvatskih i stranih skladatelja, kao i djela suvremenog popularnog izričaja

RIJEKA Mješoviti pjevački zbor Vokalni studio Rijeka sutra će, povodom obilježavanja 10. godišnjice osnutka, održati cjelovečernji koncert u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Repertoar će biti vrlo raznolik te će obuhvaćati djela hrvatskih i stranih skladatelja, kao i djela suvremenog popularnog izričaja – obrade hrvatskih i stranih pop i rock pjesama te filmske glazbe aranžirane za zbor.

Koncert je zamišljen kao atraktivan glazbeno-scenski događaj na kojem će se zborska pjesma ispreplitati sa zanimljivim vizualnim efektima. Na klaviru će zbor pratiti Aleksandar Valenčić, a u programu će sudjelovati i gosti iznenađenja.
Vokalni studio Rijeka trenutno broji 30 članova, a njegova je umjetnička voditeljica Suzana Štefanić. Sa zborom su nas upoznale njegove članice Jennifer Fumić i Helena Brkljača.

– Vokalni studio Rijeka malo je »specifičan« zbor. Članovi se često mijenjaju pa je tako u ovih 10 godina kroz zbor prošlo gotovo 200 članova, a promijenili smo i 3 voditeljice. Suzana je četvrta, a nadamo se i posljednja. Ono što je, ipak, kroz sve ove godine ostalo stalno jest pozitivna atmosfera i zajedništvo, a svaki je novi član već od svog prvog dolaska na probu prihvaćen kao da je dio naše »obitelji« oduvijek, rekla je Jennifer dok je Helena dodala:

– Vokalni studio Rijeka specifičan je prvenstveno po raznolikosti repertoara koji izvodi. Na našem se repertoaru može naći zaista svašta – od klasičnih, narodnih i duhovnih kompozicija, sve do djela suvremenog popularnog izričaja: obrada hrvatskih i stranih pop i rock pjesama te filmske glazbe aranžirane za zbor.
Članovima riječkog zbora priznanja nisu strana, no iako se slažu da je svaka nagrada za njih ogroman uspjeh, ističu kako svojim najvećim uspjehom definitivno smatraju činjenicu da već 10 godina uspijevaju očuvati duh zbora i temeljne vrijednosti koje su im usadili njegovi osnivači, kao i njegovati tradiciju zborskog pjevanja. U sve to ulažu puno ljubavi i zaista uživaju u tome što rade. Iza njih su brojni predivni koncerti, a jedan od nastupa koje će zasigurno još dugo pamtiti onaj je na prošlogodišnjem natjecanju Aurora Cantat u Karlovcu, na kojem su osvojili zlato samo nekoliko mjeseci nakon što je Suzana Štefanić došla na mjesto voditeljice zbora.

– Nakon poprilično kratkog razdoblja savladavanja repertoara, popeli smo se na tu pozornicu i nastupom iznenadili sami sebe. Bio je to najbolji mogući početak ove divne priče koju imamo sada, zaključile su Jennifer Fumić i Helena Brkljača.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka