Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 2
Sutra: 10° 10° 2
12. prosinca 2018.
World Music

Uspjeh riječke pjevačice: Astrid Kuljanić s bendom nastupila u Carnegie Hallu

Foto Francesco MORETTI
Foto Francesco MORETTI
Autor:
Objavljeno: 27. listopad 2017. u 16:05 2017-10-27T16:05:37+02:00

RIJEKA U njujorškom Carnegie Hallu ovog je tjedna nastupila riječka pjevačica i skladateljica Astrid Kuljanić koja je zajedno sa svojim bendom Transatlantic Exploration Companytom predstavila njihov prvi nosač zvuka »Riva«.

Uz našu cijenjenu jazz i world music umjetnicu Transatlantic Exploration Company čine: harmonikaš iz New Yorka Ben Rosenblum, kontrabasist iz Seattlea Mat Muntz te udaraljkaš iz Brazila Rogerio Boccato. U rasprodanoj dvorani Weill Recital Hall Astrid Kuljanić su na repertoaru bile autorske pjesme, jazz standardni, folklorni napjevi iz Hrvatske i okolnih zemalja, brazilska glazba i Klezmer.

Publici koja je sve izvedbe popratila ovacijama, predstavio se i Asaran Earth Trio, ansambl Hrvatska ruža, sastav Rosa, saksofonist Elijah Shiffer i violinist Ben Sutin. Osim glazbe, pozornost publike u New Yorku privukla je i promocija hrvatske vune. Za dizajn i izradu dviju vunenih haljina koje je Astrid nosila u Carnegie Hallu zaslužna je Vesna Jakić koja je izradila i prigodne ruže od vune koje su posjetitelji mogli kupiti u predvorju. Na svakoj je bila poveznica za skidanje albuma »Riva«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka