Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
25. travnja 2019.
Veliki gitarist

Tommy Emmanuel glavna zvijezda Festivala gitare u Kastvu

Tommy Emmanuel glavna zvijezda Festivala gitare u Kastvu
Tommy Emmanuel glavna zvijezda Festivala gitare u Kastvu
Autor:
Objavljeno: 16. ožujak 2016. u 8:19 2016-03-16T08:19:34+01:00

Uz slavnog australskog gitarista, na Festivalu što će biti održan početkom kolovoza, u sklopu jubilarnog, 25. Kastafskog kulturnog leta, nastupit će i Stray Dogg, Bebé Na Volé te Ana i Viktor Vidović

RIJEKA Tommy Emmanuel, Stray Dogg, Bebé Na Volé te Ana i Viktor Vidović – zvijezde su 19. Festivala gitare što će biti održan početkom kolovoza, u sklopu jubilarnog, 25. Kastafskog kulturnog leta.

Najpoznatije ime ovogodišnjeg Festivala gitare svakako je slavni australski gitarist Tommy Emmanuel, dvostruko nominiran za glazbenu nagradu Grammy i jedan od najvećih gitarista današnjice. Emmanuel je prvi puta u Kastvu nastupio 2003. godine i taj je njegov koncert ostao upamćen kao jedno od najupečatljivijih gostovanja u sklopu Kastafskog kulturnog leta. Našoj publici će se ponovno predstaviti 2. kolovoza u ambijentu Crekvine, u sklopu turneje »It's never too late« na kojoj predstavlja istoimeni hvaljeni studijski album.

Dan ranije, 1. kolovoza, na Crekvini će nastupiti beogradski indie bend Stray Dogg koji je nedavno, na promociji novog hvaljenog albuma »Come Along Wind« oduševio zagrebačku publiku u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, a iste večeri publiku očekuje i zagrebački indie blues gitarist Bebé Na Volé, po mnogočemu jedinstvena pojava na domaćoj nezavisnoj sceni. Posljednjeg dana Festivala gitare, u Kastav dolaze izuzetno talentirani virtuozi klasične glazbe, braća Ana i Viktor Vidović.

Paket ulaznica za cijeli Festival gitare bit će moguće nabaviti od ovog petka, po promotivnoj cijeni od 190 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na portalu mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu u Zagrebu i Rijeci, u Antikvarijatu Ex libris i Foto Reviji u Rijeci te u New Soundu u Matuljima. Cijena ulaznica za pojedinačne koncerte u pretprodaji iznosi 40 kuna (Stray Dogg, Bebé Na Volé), 120,00 kuna (Tommy Emmanuel) i 50 kuna (Ana i Viktor Vidović). Dvadeset i peto Kastafsko kulturno leto održavat će se od 1. srpnja do 26. kolovoza, a u čijim će nastupima nastupati kastavska publika bit će objavljeno uskoro.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka