Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
25. travnja 2019.
Glazbena skupina

Povratak popularnog dubrovačkog Silentea: 'Podrška nam puno znači'

Foto: Dinko Bazulić
Foto: Dinko Bazulić
Autor:
Objavljeno: 7. lipanj 2018. u 10:47 2018-06-07T10:47:12+02:00

Popularni dubrovački glazbenici objavili su svoj novi album »Malo magle, malo mjesečine« na kojem se nalazi 13 pjesama. Produkciju ovog puta potpisuje Tibor Karamehmedović

ZAGREB Nakon što je vokal i gitarist benda Tibor Karamehmedović u srpnju 2016. godine na Facebooku objavio da odlazi iz grupe zbog trenutne nemogućnosti umjetničkog izražavanja, vjerni obožavatelji benda »Silente« bili su zabrinuti za budućnost njihovog najdražeg glazbenog sastava.

U studenom prošle godine Tibor se odlučio vratiti pa je zajedno s ostatkom benda – Doris Kosović, Saninom Karamehmedovićem, Ivušom Gojanom i Šimunom Končićem završio album »Malo magle, malo mjesečine« koji su započeli stvarati još tijekom 2015. godine. Bend je napustila violinistica i vokal Lorena Milina, a moguće nesuglasice ili svađe s njom članovi benda strogo su demantirali.

Sreća na licima

Novi album sadrži 13 pjesama i sniman je u zagrebačkom studiju Morris, a umjesto Nikše Bratoša, s kojim su radili na zadnjem objavljenom albumu, produkciju je u svoje ruke uzeo Tibor. U veljači ove godine krenuli su s objavljivanjem nekoliko pjesama s novog albuma i razveselili obožavatelje koji su jedva dočekali službenu promociju i druženje zagrebačkom Aquarius Music Shopu. Ostatak pjesama koje nisu javno podijeljene mogu se preslušati isključivo kupnjom albuma ili streamingom na Deezeru.

U prepunom Music Shopu članovi benda nisu skidali osmijeh s lica. »Zahvalio bi se svima koji su došli ovdje, pada kiša vani i ljudi su pokisli, a svejedno su tu. To nam puno znači, dugo nismo bili pred kamerama i novinarima«, rekao nam je Sanin Karamehmedović koji je s ostalim članovima potpisivao albume, majice, karte za koncert krajem godine, pa tako i skriptu iz švedskog jezika jedne zagrebačke studentice.

»Došla sam ravno s faksa i nisam imala druge papire« rekla je kroz smijeh hvaleći se prikupljenim autogramima. Tijekom cijele promocije svirala je isključivo glazba grupe Silente, a na pitanje okupljenim djevojkama koja im je od novih pjesama najdraža nabrojale su gotovo cijeli album.

Koncert u studenom

»Stvarno ne znam, svaki put kad se odlučim za jednu shvatim da mi je neka druga malo bolja«, rekla je srednjoškolka Maja držeći u ruci kartu za koncert prepunu potpisa članova benda.

Koncert će se održati u studenom ove godine u Domu sportova, a karta se može kupiti za 100 kn sve do dana koncerta kada će, ako karata ostane, cijena iznositi 120 kn. To je prvi koncert benda nakon dvije i pol godine, a članovi su izjavili kako se na koncertu može očekivati njihov cijeli repertoar pjesama, što uključuje i pjesme s prethodna dva albuma »Lovac na čudesa« i »Neće rijeka zrakom teći«. Na pitanje kakvi su im planovi za budućnost odgovorili su kratko i jasno: »pisati nove pjesme«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka