Srijeda, 25. studenog 2015.
Irski folklor osvaja svijet

Plesni ansambl »Lord Of The Dance« 24. listopada u Rijeci

Foto web
Foto web
Autor: Vinko Peršić
Objavljeno: 15. rujna 2012. u 21:33

»Lord Of The Dance« postoji od 1966. godine, otkad diljem svijeta bilježi samo rasprodane nastupe, a drži i rekord u čuvenoj londonskoj Wembley Areni gdje je čak 21 dan zaredom nastupao pred prepunom dvoranom

RIJEKA   Riječka Dvorana mladosti će 24. listopada ugostiti Michael Flatley's »Lord Of The Dance«, najpoznatiju i najveću plesnu skupinu na planetu koja već godinama diljem svijeta priređuje spektakularne plesne događaje.

Nastup najgledanijeg plesnog spektakla na svijetu s novom predstavom u kojoj briljiraju plesači koji njeguju prepoznatljiv irski folklor počinje u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 160 kuna tribine, 200 kuna parter i 250 kuna VIP parter su već u prodaji na svim uobičajenim ovlaštenim prodajnim mjestima u sustavu Eventima, u Dallas Music Shopu, u mjenjačnicama Exclusive Change i na prodajnim mjestima Interspara.

Nastup »Lord Of The Dance« u Rijeci u organizaciji tvrtke Koncert Studio održat će se pod visokim pokroviteljstvom Grada Rijeke i pod medijskim pokroviteljstvom Novog lista, Radio Rijeke i Kanala Ri.

»Lord Of The Dance« postoji od 1966. godine, otkad diljem svijeta bilježi samo rasprodane nastupe, a drži i rekord u čuvenoj londonskoj Wembley Areni gdje je čak 21 dan zaredom nastupao pred prepunom dvoranom.

Danas postoje ukupno tri postave: prva za turneje po Europi, druga po SAD-u i treća po Australiji. U sklopu svake od njih nastupa dvjestotinjak vrhunskih plesača i plesačica prosječne starosti 22 godine.

Nastupi su neprestano pod pažnjom 20 kreativnih profesionalaca zaduženih za set design, kostime, svjetlo, zvuk i koreografiju, kako bi se održali visoki standardi toga plesno-glazbenoga spektakla.

Podatak o više od pet milijuna prodanih primjeraka predstave »Lord Of The Dance« na DVD formatu upotpunjuje ovu fascinantnu statistiku. Predstave su bazirane na irskom folkloru.

Riječ je o klasičnoj priči o borbi između dobra i zla ispričanoj univerzalnim jezikom plesa. Od trenutka kada se svjetla ugase pa do posljednjeg bisa publika je opčinjena maestralno orkestriranom kombinacijom preciznih plesnih koraka, vrhunskog osvjetljenja i specijalnih pirotehničkih efekata, a ni glazbena podloga ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

»Lord Of The Dance« su dosad ostvarili prihod veći od 400 milijuna dolara od globalne prodaje ulaznica. Potrebno je čak 6 šlepera dužine 14 metara kako bi se prevezla sva njihova oprema.

Komentari

3
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • nick2m
  nick2m   Objavljeno: 17. rujna 2012. u 9:14

  zašto širite Laži - u Europi kruži više postava - kakvih 200 plesača - 18 do 20 plus prateće osoblje, lijepo ali prvenstveno izvlačenje para - pogledajte na youtube . kompletni ansambl pa ćete vidjeti razliku od ove sitnice koju će napraviti ovdje, najvažnija je predzadnja rečenica...

  • Vinko Peršić
   Vinko Peršić   Objavljeno: 21. rujna 2012. u 20:16

   Dragi nick2m! Nije laž nego nenamjerna pogreška. U objavljenom tekstu stoji "Danas postoje ukupno tri postave: prva za turneje po Europi, druga po SAD-u i treća po Australiji. U sklopu svake od njih nastupa dvjestotinjak vrhunskih plesača i plesačica prosječne starosti 22 godine". Trebalo je pisati "U sve tri postave nastupa dvjestotinjak vrhunskih plesača i plesačica prosječne starosti 22 godine". Ispričavam se za grešku. Međutim imam ja jednu primjedbu za vas: ako ja pišem članak, a evo i komentar, pod svojim punim imenom i prezimenom zašto se vi, pa i gomila drugih krijete pod raznim nickovima kad nešto komentirate? Zašto to ne radite pod punim imenom i prezimenom?!

 • Fiume_
  Fiume_   Objavljeno: 15. rujna 2012. u 22:49

  Na ovo idem. :)