Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Irski folklor osvaja svijet

Plesni ansambl »Lord Of The Dance« 24. listopada u Rijeci

Foto web
Foto web
Autor:
Objavljeno: 15. rujan 2012. u 21:33 2012-09-15T21:33:43+02:00

»Lord Of The Dance« postoji od 1966. godine, otkad diljem svijeta bilježi samo rasprodane nastupe, a drži i rekord u čuvenoj londonskoj Wembley Areni gdje je čak 21 dan zaredom nastupao pred prepunom dvoranom

RIJEKA  Riječka Dvorana mladosti će 24. listopada ugostiti Michael Flatley's »Lord Of The Dance«, najpoznatiju i najveću plesnu skupinu na planetu koja već godinama diljem svijeta priređuje spektakularne plesne događaje.

Nastup najgledanijeg plesnog spektakla na svijetu s novom predstavom u kojoj briljiraju plesači koji njeguju prepoznatljiv irski folklor počinje u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 160 kuna tribine, 200 kuna parter i 250 kuna VIP parter su već u prodaji na svim uobičajenim ovlaštenim prodajnim mjestima u sustavu Eventima, u Dallas Music Shopu, u mjenjačnicama Exclusive Change i na prodajnim mjestima Interspara.

Nastup »Lord Of The Dance« u Rijeci u organizaciji tvrtke Koncert Studio održat će se pod visokim pokroviteljstvom Grada Rijeke i pod medijskim pokroviteljstvom Novog lista, Radio Rijeke i Kanala Ri.

»Lord Of The Dance« postoji od 1966. godine, otkad diljem svijeta bilježi samo rasprodane nastupe, a drži i rekord u čuvenoj londonskoj Wembley Areni gdje je čak 21 dan zaredom nastupao pred prepunom dvoranom.

Danas postoje ukupno tri postave: prva za turneje po Europi, druga po SAD-u i treća po Australiji. U sklopu svake od njih nastupa dvjestotinjak vrhunskih plesača i plesačica prosječne starosti 22 godine.

Nastupi su neprestano pod pažnjom 20 kreativnih profesionalaca zaduženih za set design, kostime, svjetlo, zvuk i koreografiju, kako bi se održali visoki standardi toga plesno-glazbenoga spektakla.

Podatak o više od pet milijuna prodanih primjeraka predstave »Lord Of The Dance« na DVD formatu upotpunjuje ovu fascinantnu statistiku. Predstave su bazirane na irskom folkloru.

Riječ je o klasičnoj priči o borbi između dobra i zla ispričanoj univerzalnim jezikom plesa. Od trenutka kada se svjetla ugase pa do posljednjeg bisa publika je opčinjena maestralno orkestriranom kombinacijom preciznih plesnih koraka, vrhunskog osvjetljenja i specijalnih pirotehničkih efekata, a ni glazbena podloga ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

»Lord Of The Dance« su dosad ostvarili prihod veći od 400 milijuna dolara od globalne prodaje ulaznica. Potrebno je čak 6 šlepera dužine 14 metara kako bi se prevezla sva njihova oprema.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.