Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
10. prosinca 2018.
Bard riječke scene

Pjevajući prema stotoj: Bruno Petrali pjevao kao u svojima mladim danima

Bruno Petrali / Foto S. DRECHSLER
Bruno Petrali / Foto S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 14. studeni 2015. u 14:15 2015-11-14T14:15:00+01:00

Mladić od 91 godinu pjevao je kao u svojima mladim danima kad je gospodario opatijskim terasama od Kvarnera i Slavije do poznatih riječkih plesnjaka

RIJEKA Nisam mislio da ću više ikad javno nastupiti. Iskreno bilo me je i malo strah kako će reagirati publika. Ča ću gnjavit? Će mislet, ča ovaj stari konj tu traži... Znate prošlo je skoro 40 godina od mog zadnjeg javnog nastupa. Sjećam se, bilo je to na terasi opatijskog hotela Slavija 1977. godine. No moj sin Đani, a posebno Saša Sablić predsjednik LP Rocka bili su uporni i na koncu je došlo do tog nastupa, priča nam Bruno Petrali uz širok osmjeh nakon jučerašnjeg koncerta na kom je ploveći prema stotoj kao mladić ponovo nastupio pred riječkom publikom. I oduševio.

Pravo je čudo doživjeti stotu, kaže poznata pjesma. No bard riječke zabavne muzičke scene Bruno Petrali po svemu sudeći na tom je putu. I to još da stotu doživi na bini pred publikom moćno pjevajući. Potvrdio je to jučerašnjim nastupom na brodu Marina pred oduševljenom publikom LP Rocka koja ga je ispratila dugim pljeskom.
Petrali, mladić od 91 godinu pjevao je kao u svojima mladim danima kad je gospodario opatijskim terasama od Kvarnera i Slavije do poznatih riječkih plesnjaka.

Doživjeti stotu

Da netko s 91 godinom javno nastupa prava je rijetkost i izvan granica naše zemlje zato želimo Brunu da zaista doživi stotu i to uz notu. To mu je juče poželjela i riječka publika zatraživši da ponovno nastupi.

Do nastupa je došlo gotovo slučajno tek na dug i težak nagovoar sina Đanija i njegova benda Old gold koji su znali da Bruno i dalje kući pjeva i radi vrlo uspješne snimke.

– Ma istina je, malo si snimam doma. Tako se zabavljam uz pomoć interneta i karaoka. To je zahvaljujući tehnici danas mnogo lakše, kazao je Petrali koji je jučer odlično otpjevao i nekadašnji veliki hit Ive Robića »Samo jednom se ljubi«. Uz tu pjesmu Petralia veže zanimljivost, da je taj hit javno prvi pjevao.

– Do toga je došlo slučajno. Bio sam kod mog prijatelja skladatelja Maria Kinela kojem je Robić poslao muziku a on je to slagao u pjesmu. Pitao me što mislim. Pokušao sam otpjevati i odmah mu rekao da će to biti veliki hit. Prepisao sam si i ubrzo to izveo na jednom od tadašnjih plesnjaka.

Prvi pjevao hit

Bio sam u pravu, postao je to poslije zaista veliki hit Ive Robića, tada velike i europske zvijezde, priča Bruno. Tu je pjesmu nedavno preveo na talijanski i snimio. Čuli smo tu njegovu, malo modificiranu verziju koja odlično zvuči.

Bruno Petrali je zaslužio da bude centralni događaj jučerašnjeg koncerata i druženja na Marini koje su kasnije upotpunili odličnim nastupima bendovi Old gold, Rocking boys, Dule i njegova Bonaca, te grupa koju smo nazvali ZBZ. Ili kako se sami nazivaju, Z brda zdola, a u kojoj je muziciralo niz izvođača iz različitih grupa s čak osam vokala. Večer je bila iznimno uspješna, a plesni podij stalno prepun zadovoljnih plesača koji su uživali u muzici šezdesetih i sedamdesetih ali i novijim izdanjima.

Brunu Petralija na saksofonu je pratio sin Đani Rasplesana publika na brodu Marina Pored sina Đanija, Brunu je na nastup nagovorio i Saša Sablić Druženje su uljepšali i drugi bendovi, a između ostalih mikrofon je preuzeo i Joso Bajok

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka