Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Rokeri stižu u Rijeku

Parni valjak bez struje u riječkom Centru Zamet

Parni valjak / Foto Vedran KARUZA
Parni valjak / Foto Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 26. prosinac 2013. u 15:54 2013-12-26T15:54:08+01:00

RIJEKA Koncert »Bez struje« kojim će podsjetiti na legendarni unplugged koncert održan prije 18 godina u zagrebačkom ZeKaeM-u, ono je što u četvrtak, 26. prosinca, riječkoj publici priprema zagrebačka grupa Parni valjak. Na Stipanje, odnosno na dan kad se u organizaciji riječkog HGU-a tradicionalno održavao božićni koncert »Božić je judi« koji je ove godine biti održan tri dana ranije, najznačajnija i najstarija hrvatska rock grupa u Centru Zamet predstavit će onu stranu benda koju njihovi riječki fanovi do sada nisu imali prilike upoznati.
  
Husein Hasanefendić Hus podsjetio je da su prošle godine svirali na dočeku Nove godine u Opatiji, na istom mjestu na kojem su prije 13 godina održali unplugged koncert, dok će im ovo biti prvi takav nastup u Rijeci.

   – Prvim »iskopčanim« koncertom u ZeKaeM-u htjeli smo otvoriti nove načine izražavanja. Moramo reći da je jednako zahtjevno svirati bez električne varijante kao i u električnoj varijanti. Sada ćemo prikazati novo lice benda riječkoj publici koja je izvrsna jer kad pjeva, ne falša, kaže Hus.

   Četiri godine od povratka na scenu, članovi Parnog valjka ne žele ništa forsirati, sviraju na kapaljku i takav im pristup svaki koncert pretvara u feštu. Iza njih je pet rasprodanih koncerata u Beogradu i slovenska turneja na kojoj su predstavljali novi album »Nema predaje« koji će sljedeće godine promovirati i na hrvatskoj turneji.
  
Koncertu u Centru Zamet svi se vesele. Kako je otkrio pjevač grupe Aki Rahimovski, osim starih, provjerenih hitova, na reperoaru će im se naći i dosta novog materijala.

   – Bit će to »ZeKaeM br. 2«. Parni valjak je bend s dušom koja kroz akustičnu svirku najbolje dolazi do izražaja, dodao je.

   Budući će koncert u Rijeci biti akustičan, i prostor u Centru Zamet bit će komorniji, prikladniji za takvu vrstu izvedbe. Idejni tvorac scenografije koja će sportskoj dvorani pružiti intimniju atmosferu je Husein Hasanefendić Hus

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.