Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. travnja 2020.
Balkane moj

Otkazan koncert Enriquea Iglesiasa u Areni: Lažni promotor u bijegu s milijun eura u džepu

Foto Screenshot Instagram Enrique Iglesias
Foto Screenshot Instagram Enrique Iglesias
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2019. u 12:27 2019-11-20T12:27:00+01:00

Spominje se da je ArtBG prevario obožavatelje za novac.

"Enrique Iglesias je otkazao nekoliko koncerata u istočnoj Europi nakon prijavljenih prijevara od strane promotora", prenosi MSN. Iglesias je u prosincu trebao nastupiti u Hrvatskoj, Latviji i Bjelorusiji, ali svi su koncerti naprasno otkazani nekoliko tjedana prije dogovorenih datuma. 

Na latvijskoj stranici Bilesu Serviss piše da su pjevačevi predstavnici u Agenciji za kreativnu umjetnost otkazali koncerte nakon što promotori nisu ispoštoivali svoje ugovorne obveze.

"Dragi vlasnici ulaznica, zbog nepoštivanja ugovora između promotora ART BG - MENAGEMENT EOOD i glazbenikove agencije "Creative Artists", predstavnici pjevača su prisiljeni otkazati planirane koncerte u Zagrebu, Minsku i Rigi".

Prema stranici Pollstar, spominje se da je ArtBG prevario obožavatelje za novac, promovirajući koncerte bez plaćanja Iglesiasu i njegovom timu. Iz tima slavnog pjevača poručuju da će organizirati nove datume na "sličnim lokacijama".

IQ prenosi da za sada nema riječi o povratu novčanih sredstava za ulaznice, dok se ne napravi pravna procjena situacije. 

Pollstar je otkrio da se ArtBG zapravo predstavljao kao lokalni promotor i za druge umjetnike uz najave koncerata Bryana Adamsa u Grčkoj, Malume i Joséa Carrerasa. Njihovi kontakti u Ateni su potvrdili priču, govoreći da je "lažni promotor" radio s partnerima te "uzeo novac i otišao" - nije isplatio niti dvorane niti umjetnike.Agencija za prodaju karata u Grčkoj (Viva Tickets) je surađivala s lokalnim promotorima da bi ostvarila koncert Bryana Adamsa. Tako je popularni pjevač nastupio u Ateni prije dva dana, a još uvijek su dostupne karte i za José Carrerasa.Ekipa iz ArtBG je trenutno "u bijegu", a kruži informacija da su uzeli milijun eura od zarade prilikom pretprodaje ulaznice.  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.