Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
19. prosinca 2018.
VRSNA IZVOĐAČICA

Nina Kraljić: Rijeka me obilježila u svakom smislu

Foto: Mara Bratoš
Foto: Mara Bratoš
Autor:
Objavljeno: 9. studeni 2018. u 14:59 2018-11-09T14:59:57+01:00

Nina je u svijetu glazbe prepoznata kao pjevačica koja svaku pjesmu učini posebnom i svojom i koja svojim glazbenim programom vodi na put oko svijeta

RIJEKA River Pub sutra će ugostiti Ninu Kraljić, vrsnu izvođačicu koja će riječku publiku povesti na glazbeno putovanje kroz mističan i ambijentalan etno world music zvuk sazdan od unikatnih aranžmana.

Nina je u svijetu glazbe prepoznata kao pjevačica koja svaku pjesmu učini posebnom i svojom i koja svojim glazbenim programom vodi na put oko svijeta. Pobjednica je natjecanja »The Voice« 2015. godine, dobitnica Porina za najboljeg mladog izvođača 2016. godine, nagrade Music Pub za najbolji ženski vokal, predstavnica je Hrvatske i finalistica Eurosonga 2016. godine, dobitnica nagrade Slavenska nada na međunarodnom natjecanju u Bjelorusiji 2017. godine, dobitnica nominacije MTV Adria EMA... U dosadašnjoj je karijeri surađivala s mnogim glazbenim imenima kao što su Matija Dedić, Igor Geržina, Jacques Houdek, Dunja Knebl, Doris Karamatić te mnogi drugi.

Jeste li već nastupali u River pubu ili će vam ovo biti prvi put?

– Prvi put nastupam u Riveru i baš sam sretna uvijek kad imam priliku vratiti se u Rijeku jer sam tamo živjela i zaista prošla vrlo bitne stvari u samotraženju u glazbenom i osobnom smislu.

Ciljana publika

Što pripremate za taj nastup? U kojem sastavu dolazite?

– Dolazimo kao vrlo jednostavan, ali efektan trio (gitara, kahon i glas) i svirat ćemo hrvatske i strane covere na moj specifičan način te naravno pjesme s mog albuma prvijenca.

Nedavno ste predstavili novi singl »Najljepši dan« nastao u suradnji s frontmenom grupe Pavel Aljošom Šerićem i producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem. Možete li nam otkriti više o pjesmi? Kako prolazi kod publike?

– Pjesma je moja osobna pozitivna mantra i priča o kontinuiranom životnom rastu bez obzira na prošlost. U tu svrhu smo koristili simbol drveta koje raste bez obzira na sve i naravno boje jer ih često koristim kao izvor inspiracije. Moram priznati da nisam imala nijedan negativan komentar na pjesmu. Ljudi su ju stvarno prihvatili i shvatili poantu. Imam super ciljanu publiku.

Hoćete li nastaviti suradnju sa Šerićem?

– Opcija je otvorena. Ako nas uhvati nova inspiracija, dapače. Cilj ove i sljedeće godine su nova glazbena poznanstva i suradnje.

Prošlog ste tjedna nastupali u Švicarskoj. O kakvim se koncertima radilo?

– Radilo se o pet koncerata sa švicarskim zborom Belper chor na raznim lokacijama. Bilo je stvarno predivno, ponajviše jer te drže kao kap vode na dlanu i atmosfera je bila divna.

Večeras Dijagnoze

Večeras u Riveru nastupa bend Dijagnoze osnovan prošle godine pri Medicinskom fakultetu u Rijeci. Ovaj »doktorski« sastav energijom i entuzijazmom donosi rock 'n' roll, ali i obrade popularnih pjesama okupane masnom distorzijom. Bend čine Ivan Delić (glavni vokal i ritam gitara), Jure Šeremet (back vokal i bas gitara), Matija Rubeša (solo gitara) i Jakov Končurat (bubnjevi), a ovog puta pridružit će im se i vokalistica Dolores Marinić. Ulaz je slobodan.

Najbolji francuski pijanist

Uskoro vas očekuje i zanimljiv nastup u Lisinskom. Možete li nam otkriti više o tome?

– Radi se o suradnji i nastupu koji ću imati 20. studenog s najpoznatijim i najboljim francuskim pijanistom i skladateljem Jean-Michelom Bernardom koji je radio s Rayom Charlesom i mnogim drugim glazbenim legendama i oskarovcima. Izvodit će najpoznatije i najbolje glazbene teme iz filmova u sklopu programa Hollywood Film Music. Kao solistica će nam se pridružiti i divna Kimiko Ono!

Kakvi su vam planovi za sljedeću godinu?

– Sljedeći singl »Lava« imat ću čast predstaviti na Zagrebačkom festivalu, a pripremam i dva vrlo zanimljiva dueta. Također vrlo aktivno pišem svoju glazbu te radim na sinkronizaciji crtića i učenju o digital marketingu. Planovi su mi vezani uz razne kolaboracije i širenje muzike i još mnogo nove alternativne glazbe. Za sada sve ide vrlo lijepo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka