Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Natjecanje

Mali pjevači moćnih glasova: Na Sušaku održan Dječji mikrofon

Foto: Marko Gracin
Foto: Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2018. u 10:39 2018-09-17T10:39:24+02:00

Ove godine na natjecanju koje je do sada okupljalo male Primorce i Istrane, prvi put sudjelovali su natjecatelji iz Zagreba i Splita

RIJEKA Čak 32 mlada pjevača podijeljena u dvije kategorije nastupila su u subotu navečer na četvrtom Dječjem mikrofonu, natjecanju u pjevanju za djecu u dobi od 6 do 16 godina, što ga je organizirao Kreativno-edukativni centar »Glazbeni vrtuljak«. Iako je riječ je o manifestaciji koja okuplja djecu pjevače iz Primorsko-goranske i Istarske županije, ove godine prvi put sudjelovali su natjecatelji iz Zagreba i Splita što pokazuje da se ime ovog natjecanja proširilo i na nacionalnoj razini. Mali pjevači i pjevačice predstavili su se u dvije kategorije i to od 6 do 11 godina i od 12 do 16 godina.

O najboljima su odlučivali publika i žiri u kojem su bili Aleksandra Matić, Medea Market Sindik, Dražen Turina Šajeta, Albert Petrović, Dino Antonić, Alan Poropat i Dorja Vojnović. I dok je publika ocjenjivala ukupan dojam, žiri je imao težak zadatak ocijeniti intonaciju, interpretaciju i scenski pokret.

U mlađoj kategoriji, od 6 do 11 godina, najbolji prema mišljenju publike bio je Riječanin Mate Jurić iz Rijeke koji je publiku osvojio izvedbom pjesme »Blago onom tko te ima« Tonija Cetinskog. U istoj kategoriji najbolji scenski nastup, zahvaljući interpretaciji pjesme »I put a spell on you« Annie Lennox, imala je Monika Jukić iz Splita.

Prema mišljenju žirija zahvaljujući odličnoj interpretaciji pjesme »I still loving you« najbolji je bio Carlo Božić, mladi pjevač koji je i prošle godine s natjecanja otišao kao drugoplasirani. Ove godine drugo mjesto prema mišljenju struke u kategoriji djece od 6 do 11 godina pripalo je Valentini Patrun iz Valbandona, dok je trećeplasirana bila Riječanka Paula Lukanić.

Među »starijim« pjevačima publiku je Massimovom pjesmom »Suze nam stale na put« osvojio Dino Guščić s otoka Raba. Mladi pjevač nije nepoznato ime među mladim pjevačima, ove je sezone imao zapažen nastup u RTL-ovom showu Zvjezdice.

Najbolji nastup prema mišljenju žirija imala je Riječanka Sara Astafović, koja je otpjevala »Stone cold« Demi Lovato, dok je najbolji scenski nastup pjesmom Antonele Doko »O čemu pričamo« ostvarila Lara Pliško iz Fažane. Drugo mjesto prema mišljenju žirija zaslužila je još jedna sudionica showa »Zvjezdice«, Riječanka Tara Vidović, koja je bila bolja od Dinele Kazalac iz Karojbe koja se plasirala na treće mjesto.

U revijalnom dijelu programa nastupili su Šajeta i Dječji zbor Tratinčice, Dino Antonić, Društvo športske rekreacije ChikaZ i Medea Market Sindik.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze