Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
22. siječnja 2020.
Koncert u Zagrebu

Kastavski Kanat među ponajboljim zborovima na Festivalu adventskih i božićnih pjesama

Ansambl Kanat Kastav
Ansambl Kanat Kastav
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2018. u 16:11 2018-12-06T16:11:13+01:00

Mješovitom vokalnom ansamblu Kanat – Kastav pripala je iznimna čast predstaviti se zagrebačkoj publici nastupom na koncertu Festivala adventskih i božićnih pjesama

KASTAV Mješoviti vokalni ansambl Kanat – Kastav će pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine u subotu, 8. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati nastupiti na koncertu koji će se u okviru 3. Festivala adventskih i božićnih pjesma održati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Riječ je o koncertu ponajboljih zborova ovogodišnjeg 51. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, održanog početkom listopada u Rovinju, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Podsjetimo, Kanat je na spomenutom Susretu ostvario potpuni trijumf te donio u Kastav sve najvrednije nagrade ovog najznačajnijeg Natjecanja zborova u Hrvatskoj, najviše nacionalne razine: Grand prix Susreta, zahvaljujući osvojenoj Zlatnoj plaketi s najviše osvojenih bodova od svih zborova učesnika i prestižnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja i to za skladbu Bela nedeja Ivana Matetića Ronjgova.

Zahvaljujući navedenim nagradama, Mješovitom vokalnom ansamblu Kanat – Kastav pripala je iznimna čast predstaviti se zagrebačkoj publici nastupom na koncertu Festivala, kojeg već treću godinu za redom vrlo uspješno organizira Udruga Musica nota, koja bilježi i višegodišnju plodnu suradnju s Hrvatskim saborom kulture, inače krovnom organizacijom umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj.

Kastavke i Kastavci će se na subotnjem koncertu predstaviti s dvadesetominutnim programom koji uključuje narodne božićne pjesme Hrvatskog primorja i Dalmacije, autorske skladbe božićne tematike te uvijek atraktivne crnačke duhovne skladbe: PORODIL SE J' KRALJ NEBESKI (tradicionalna božićna iz Kastva, zapisao i obradio Ivan Matetić Ronjgov), TRI KRALJI JAHAHU (tradicionalna božićna iz Kastva, aranžman Saša Matovina), BOŽIĆ JE JUDI (glazba i stihovi Dražen Turina Šajeta, aranžman Saša Matovina), KYRIE ELEISON (tradicionalna hrvatska božićna, obradio Miho Demović), DOBRO VEČER BOG DA (koledarska božićna iz splitske okolice, zapisao i obradio Ljubo Stipišić), AFRICAN NOËL (tradicionalna afrička božićna, aranžman André J. Thomas), THE BATTLE OF JERICO (crnačka duhovna, aranžman Moses Hogan) i PRAISE HIS HOLLY NAME (Keith Hmpaton). U dijelu repertoara Kanat će klavirskom pratnjom popratiti pijanist Mario Čopor, a pored nastupa u mješovitom sastavu, samostalnim izvedbama će se predstaviti ženska i muška klapa Kastav, koje ujedno čine i okosnicu mješovitog ansambla.

Uz Mješoviti vokalni ansambl Kanat - Kastav će u ovu subotu na koncertu ponajboljih s ovogodišnjeg 51. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju nastupit još dva zbora: Ženski zbor Vox feminae iz Bjelovara i Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Ulaz na koncert je slobodan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.