Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 3
Sutra: 3° 3° 3
20. siječnja 2019.
Koncert ruske sopranistice

Julija Ležneva 17. svibnja u Lisinskome

Julija Ležneva 17. svibnja u Lisinskome
Julija Ležneva 17. svibnja u Lisinskome
Autor:
Objavljeno: 8. svibanj 2014. u 9:25 2014-05-08T09:25:18+02:00

ZAGREB - Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu sezonu gostovanja istaknutih svjetskih glazbenih imena zaključit će nastupom mlade ruske sopranistice Julije Ležneve u subotu, 17. svibnja.

Ležneva u Zagreb dolazi u sklopu turneje tijekom koje je već nastupila u bukureštanskom Atheneumu, Amsterdamu, pariškoj Salle Pleyel, španjolskom Bilbau, Barbican Hallu u Londonu, bečkom Konzerthausu, Valladolidu. U pratnji jednog od ponajboljih svjetskih orkestara Il Giardino Armonico za zagrebačku će publiku izvesti mješoviti program glazbe Georgea Friedricha Handela.

Kako se ističe u najavi, Ležneva je uz bok najvećim opernim pjevačima stala nakon osvojene prve nagrade na Međunarodnom natjecanju opernih pjevača Elena Obraztsova u rodnoj Rusiji. U dobi od samo osamnaest godina dijelila je pozornicu s Juanom Diegom Florezom, a uslijedili su nastupi s Anghelom Gheorghiu, Rolandom Villazonom i Brynom Terfelom.

Karijera joj se vinula prema zvijezdama nakon upečatljive izvedbe na Brit Awardsima za klasičnu glazbu 2010. u Londonu, međunarodni je mediji slave kao pjevačicu besprijekorne tehnike, a njezin je solo album pokorio vrhove klasičnih radijskih glazbenih ljestvica diljem Europe.

Prvo mjesto u Francuskoj, najbolji sopran 2012. među mladima, Gramophonov Urednički izbor, samo su neka od priznanja koje je dosad osvojila.

U Hrvatskoj će prvi put nastupiti uz Il Giardino Armonico, ansambl koji je surađivao s brojnim istaknutim opernim umjetnicima, poznat po interpretacijama kojima izaziva i oduševljenje, ali i kontroverze među svjetskom glazbenom kritikom, a koji se zagrebačkoj publici već predstavio prije dvije godine u sklopu ciklusa Lisinski subotom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka