Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. studenoga 2019.
Samostalna karijera

Indira Levak: Zašto sam napustila Coloniju? Treba slušati sebe i svoje srce

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 3. lipanj 2017. u 13:27 2017-06-03T13:27:45+02:00

Osjetila sam da smo Boris i ja uistinu dali svoj maksimum u protekloj 21 godinu i smatram da je vrijeme za jedan novi glazbeni list s novim autorima. To mi treba jer su došla neka druga vremena kojima se kao izvođačica želim prilagoditi

Vijest da pjevačica Colonije Indira Levak nakon više od dva desetljeća djelovanja u popularnoj dance grupi okreće novu stranicu i započinje samostalnu pjevačku karijeru, ovih je dana glasno odjeknula u medijima i na društvenim mrežama. Što ju je motiviralo na takav potez i koje će se želje i snove ostvariti solokarijerom – doznajte u nastavku.

Nakon 21 godine suradnje s Borisom Đurđevićem, autorom glazbe i tekstove grupe Colonia, započinjete samostalnu karijeru. Kako to da ste se baš sad, i zašto baš sad, odlučili na taj korak?

– Da sam to učinila prije pet godina ili za dvije, vjerojatno bi me dočekalo isto pitanje – zašto baš, baš sad? Ali odgovor je jednostavan, treba slušati sebe i svoje srce. Osjetila sam da smo Boris i ja uistinu dali svoj maksimum u protekloj 21 godinu i smatram da je vrijeme za jedan novi glazbeni list s novim autorima. To mi treba jer su došla neka druga vremena kojima se kao izvođačica želim prilagoditi.

Pozitivne reakcije

Vijest o raspadu Colonije glasno je odjeknula. Pratite li reakcije fanova na društvenim mrežama? Što kažu?

– Da, jest. Mislim da smo mi jedan od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima i da smo naše fanove pomalo uspavali. Reakcije pratim, naravno, reakcije su uglavnom pozitivne i svi su u iščekivanju mog prvog samostalnog singla. Naravno da postoje i oni kojima je žao, ali brzo će se oni naviknuti na Indiru jer se u mojim nastupima ništa neće mijenjati.

Na Instagramu ste napisali da je došlo vrijeme da okrenete smjer prema novim koordinatama koje ste sami odredili i realizirate neostvarene želje i snove. Na koje ste to neostvarene želje i snove mislili?

– Prije svega na samostalnu karijeru pjevačice, a onda na okušavanje u radu s drugim autorima koji imaju svježe ideje. Volim vidjeti onaj žar u njihovim očima kada pričamo o novim pjesmama i osjetiti njihovu želju da daju najbolje od sebe jer sam im ja veliki izazov, pratim svjetske trendove, modernu produkciju i želim okupiti oko sebe neke nove generacije.

S obzirom da ste dva desetljeća bili zaštitni znak benda, hoće li vam nedostajati Colonia?
– Hvala vam na komplimentu. Pa, sigurno da će mi nedostajati neke stvari na koje sam bila naučena u prošlosti, ali isto tako moram napomenuti da imam sjajnu ekipu koja sa mnom radi i živi jedan novi muzički život koji mi itekako godi. A s Colonijom sam obilježena za cijeli život, na ulici će me zasigurno i dalje zvati Colonia (smijeh).

Zauvijek u srcu

Po čemu ćete najviše pamtiti Coloniju i vrijeme provedeno u bendu?

– Samo po lijepim stvarima i našim hitovima koje pjevaju sve generacije od 8 do 88 godina. Colonia je dio moje glazbene povijesti koji ću zauvijek čuvati u srcu.

Odvažiti se na ovakav korak u karijeri nije mala stvar. Daje li vam novi početak novu energiju i motivaciju za daljni rad?

– Naravno, to je novi izazov za mene. Treba sad opravdati očekivanja mojih dragih fanova koji željno iščekuju moj prvi samostalni singl. To je i svojevrsna obaveza koju im dugujem za sve ove godine koje me prate. A ja sam poznata po tome da sam perfekcionistica po prirodi.

Uskoro ćete pod imenom Indira objaviti prvi samostalni singl. Što nam možete otkriti o toj pjesmi?

– A pa moram vas malo držati u neizvjesnosti (smijeh). Bit će to ona dobra čista energija na koju ste navikli kod Indire, moderna produkcija, nešto prepoznatljivo, ali sama promjena autora će unijeti jednu dozu svježine i time garantira nešto novo i drugačije.

Kako će, kad su nastupi u pitanju, izgledati ljeto koje je pred nama? Hoćete li puno nastupati?

– Naravno, imamo već puno dogovorenih koncerata. Ljeto će biti dosta popunjeno, naročito zbog mojih novih pjesama koje će uskoro ugledati svjetlo dana. Sve to možete pratiti na mojoj novoj Facebook stranici Indira Icolonia Forza i mom Instagramu Indira Levak Official. Moram još naglasiti da se ništa ne mijenja, ekipa na pozornici ostaje ista, dvije plesačice i DJ Markiz. Pjevat ću svoje najveće hitove, nove singlove s potpisom drugih autora i veseliti se skorom samostalnom albumu. Booking koncerata nastavlja voditi moj suprug Miroslav koji je moja najveća potpora i ne bih ga mijenjala nizašto na ovom svijetu!!! Jedino što na plakatima više neće pisati Colonia, nego Indira.

Poruka kojom je na Instagramu najavila solokarijeru

Dragi moji, već dugo razmišljam o solo karijeri, vrijeme je da okrenem smjer prema novim koordinatama koje sam sama odredila i realiziram neostvarene želje i snove. Colonia je divan period moje pjevačke karijere, moje povijesti, tisuće koncerata i hitova kojima sam dala svoj neizbrisiv pečat, a koje su dio mene kao umjetnice, zauvijek.

Sada ću kao INDIRA, zajedno s timom divnih kreativaca, moju prepoznatljivu energiju usmjeriti na svježe ideje i želje moje vjerne publike kojoj sam zahvalna na podršci i ljubavi. Ništa se ne mijenja kada su u pitanju naša druženja i pjevanje uglas, život je sada, plešimo i dalje zajedno na mom putu pozitive i radosti! Od sada sve informacije o koncertima pratite na novoj Facebook stranici Indira Icolonia Forza. Ljubi vas vaša Indira!

Hvala na ljubavi

Hoćemo li možda u budućnosti čuti i neki vaš autorski uradak?

– Pogodili ste pitanje, da, možda se i uistinu odvažim objaviti nešto što već dugo čuvam u svojoj tajnoj bilježnici, a ne usudim se izbaciti. Imam nekih pjesama koje će sigurno zaživjeti.

Osim glazbi, uspješno ste se posvetili i dizajniranju namještaja. Što nam novo priprema Indira Levak Dizajn?

– Izrada namještaja za sad mi je hobi i radim to u opuštanju između koncerata. Izbacila sam novu liniju dekorativnih tegli za cvijeće koja je odlično prihvaćena i svi me žicaju po nekoliko komada. Uskoro izbacujem i prvu kutnu garnituru za dnevni boravak. Moj dizajnerski rad možete vidjeti na stranici Indira Levak Dizajn. Vidjet ćete, ima puno lijepih stvari!

Imate li neku poruku za obožavatelje na kraju ovog razgovora?

– Veliki pozdrav svim mojim fanovima, hvala im na potpori i ljubavi koja me čini jačom ne

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.