Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 3
Sutra: 20° 20° 3
16. listopada 2019.
Održana 18. dodjela Porina

video Hit godine "Bižuterija", Gibonniju album godine

Andrija Lučić / Cropix
Andrija Lučić / Cropix
Autor:
Objavljeno: 15. svibanj 2011. u 23:07 2011-05-15T23:07:00+02:00

Ako je suditi po osamnaestoj dodjeli Porina Hit godine je "Bižuterija" Jelene Rozge. Najbolji pop album je "Diksilend" Jinxa, Massimo je za "Ljubav kao miris" osvojio Porin za najbolju mušku vokalnu izvedbu, dok je za najbolju žensku vokalnu izvedbu nagrađena Ivana Kindl za pjesmu "Utjeha". 

Porina za najbolju izvedbu grupe s vokalom podijelili su Jinxi za "Da smo se voljeli manje" i TBF za "Fantastičnu". Najboljim novim izvođačima proglašeni su Kinoklub

BIOGRAD NA MORU - Lea Dekleva, Mladen i Saša iz TBF-a imaju pjesmu godine – „Dogodila se ljubav...“, dok je „Toleranca“ Zlatana Stipišića Gibonnija album godine. 

- Ovom sam se nadao, zahvaljujem se svima. Nagrade dobro djeluju na moj libido, pohvalio se popularni Gibo koji je odnio pet Porina. Njegova „Žeđam“ i Nikša Bratoš dobili su Porina za najbolji aranžman i snimku, slavili su i u kategoriji najbolje produkcije za cijeli album, dok je spot za „Žeđam“ kojeg potpisuju Zdenko Bašić i Manuel Šumberac najbolji video broj.

Jinxi su imali jedanaest nominacija, deset za novi album „Diksilend“ i jednu za reizdanje „Sexstaszy“, no slavili su u kategorijama najboljeg albuma pop glazbe, dok su s TBF-om podijelili Porina za najbolju grupu s vokalom. Uz pjesmu godine, TBF su Porine zaslužili i za najbolji koncertni album za „Perpetuum fritule“ i likovno oblikovanje, ali i vokalnu suradnju s Leom Deklevom u pjesmi „Dogodila se ljubav...“. 

Riječani nagrađeni u dvije kategorije

Iako su Riječani naučeni na brojne nominacije i u konačnici osvojene Porine, ove godine slavili su u samo dvije kategorije.

 Za najbolje reizdanje Porina je dobio Laufer za „The best of...“ u izdanju Dallasa, te u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe u kojoj je slavila riječka grupa Ben Hur s albumom „Isuse dođi“ čiju produkciju potpisuje Olja Dešić.

U kategoriji za hit godine natjecali su se »Ajme meni, nije mi dobro« Sexymotherfuckersa, »Bižuterija« Jelene Rozga, »Dogodila se ljubav…« Lee Dekleva, Mladena i Saše iz TBF-a, »Kako ću joj reć da varin« klape Sv. Florijani Čede Martinića, »Za nju« Kinokluba i »Žeđam« Gibonnija, a publika je odlučila da Porina za hit kući nosi Jelena Rozga za “Bižuteriju”. - Hvala svim kolegama koji su me nominirali i tako pokazali građansku hrabrost, izustila je pri primanju kipića Rozga zahvalivši se i fanovima, i autorskom tandemu Huljić. 

Massimo Savić za “ Ljubav kao miris” zaslužio je Porina u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbu, dok je Ivana Kindl za “Utjehu” slavila u kategoriji za žensku izvedbu,a zagrebački Kinoklub najbolji je novi izvođač. 

Pjevač autor i glazbena ikona Drago Diklić nagrađen je za životno djelo.

- Mislim da su se malo zeznuli ovi koji su mi Porina dali jer su mislili da sam na odlasku, a ja sam na dolasku. Ali nema veze, dobit ću još jednog kad budem na odlasku, našalio se Diklić pri primanju priznanja kojeg mu je uručila Ksenija Prohaska. 

Bambi Molestersi imali su stopostotni učinak, od tri nominacije za hvaljeni „As The Dark Wave Swells“ nagrađeni su za najbolji rock i instrumentalni album, a pjesma „The Kiss-Off“ s tog nosača zvuka najbolja je instrumentalna izvedba.

Elemental je s „Vertigom“ slavio u kategoriji najboljeg klupskog nosača zvuka, najbolji album zabavne glazbe imaju Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić za „Ponekad dolazim, ponekad odlazim“, dok je „Plavi avion“ Darka Rundeka i Cargo Trija odnio Porina u kategoriji najboljeg alternativnog albuma. 

Najbolji tematsko-povijesni album je „B.P. Collection“dok je najbolja skladba za kazalište, film ili tv „Vjerujem u anđele“.  „Kontraregule – Tribute to Dino Dvornik“ Anite i Radislava Jovanova je najbolji video program. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.