Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
19. ožujka 2019.
Vijest dana

Cijela regija tuguje za Oliverom: 'Emocija je bila i ostala njegov potpis'

Ilustracija Pixabay.com
Ilustracija Pixabay.com
Autor: ,
Objavljeno: 29. srpanj 2018. u 11:58 2018-07-29T11:58:11+02:00

Smrt velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića vijest je koju su u nedjelju na udarnim mjestima prenijeli svi važiji elektronički mediji u Bosni i Hercegovini, mnogi od njih objavljujući dirljive tekstove oproštaja i ističući kako je riječ o neponovljivoj osobi čije su pjesme obilježile živote brojnih generacija iz cijele regije.

»Emocija je bila i ostala njegov potpis«, piše tako sarajevski portal Klix dodajući kako je Dragojević ostavio neprocjenjivo glazbeno blago.

Hitovi koji su pronašli svoj put do ljudi širom Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i brojnih drugih zemalja širom regije pa i svijeta, živjet će vječno, stoji u tekstu, uz podsjećanje na Oliverov životni i profesionalni put i uspon do vrha.

Portral »Dnevnog avaza« vijest o Oliverovoj smrti objavio je kao najvažniju. U svibnju ove godine, kada se borio s teškom bolešću ne gubeći nadu, legendarni je hrvatski pjevač komentirao činjenicu da su ga tada počele stizati nagrade kakve obično dolaze pred kraj života poput »Porinove« za životno djelo, a istu takvu nagradu dala mu je Dubrovačko-neretvanska županija.

»Veseli me. Samo što su to neke stvari koje se događaju pred kraj života i meni se to ne sviđa. Ne gledam ja na to tako, nego to jest tako«, kazao je tada Dragojević, koji se tada još radovao lijepom vremenu i miru u svojoj Veloj Luci.

Odlazak Olivera Dragojevića glavna je vijest na velikom broju portala u Srbiji i Sloveniji.

Slovensko "Delo" tako je objavilo tekst s naslovom "Umro je hrvatski pjevač Olicer Dragojević, njegove pjesme će ostati", a srbijanski Kurir "Preminuo Oliver Dragojević: Izgubio bitku sa teškom bolešću, ali ostavio trag u beskraju". 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka