Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
31. ožujka 2020.
Jubilarka

Dudek i Regica obilježili 40 godina od snimanja ''Gruntovčana''

Dudek i Regica obilježili 40 godina od snimanja ''Gruntovčana''
Dudek i Regica obilježili 40 godina od snimanja ''Gruntovčana''
Autor:
Objavljeno: 5. listopad 2014. u 14:45 2014-10-05T14:45:38+02:00

U selu Sigecu kod Koprivnice obilježena je 40. obljetnica od snimanja kultne hrvatske televizijske serije »Gruntovčana«, po scenariju Mladena Kerstnera i u režiji Kreše Golika, na kojoj se pojavila i glavna glumačka ekipa – Smiljka Bencet (Regica) te Martin Sagner (Andrija Katalenić, Dudek)

KOPRIVNICA – U selu Sigecu kod Koprivnice obilježena je 40. obljetnica od snimanja kultne hrvatske televizijske serije »Gruntovčana«, po scenariju Mladena Kerstnera i u režiji Kreše Golika, na kojoj se pojavila i glavna glumačka ekipa – Smiljka Bencet (Regica) te Martin Sagner (Andrija Katalenić, Dudek).
Pridružio im se i glumac Miška Novosel, iz Gruntovčana poznatiji kao Tuna Pišpekov.

Jubilarku je u subotu organizirala Udruga žena Sigečko srce te KUD Gruntovec, a osim glumaca iz »Gruntovčana«, sudjelovali su i brojni mještani, 20-ak udruga žena iz Koprivničko-križevačke županije, te osobe iz javnoga života.

Posjetitelje je najviše oduševio dolazak glavnih glumaca – Dudeka i Regice, odnosno Martina Sagnera i Smiljke Bencet, koji su se fotografirali s mještanima i prisjetili se kako je to u Sigecu izgledalo 1974. godine, kada su snimali Gruntovčane.

Dudek i Regica i 300-tinjak uzvanika uživalo je i u predstavi »Gruntovec«, koju su za ovu prigodu pripremili organizatori.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.