Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
19. veljače 2020.
Deseto izdanje

Noć performansa u Filodrammatici, Performacije ove godine u sedam gradova

Noć performansa u Filodrammatici, Performacije ove godine u sedam gradova
Noć performansa u Filodrammatici, Performacije ove godine u sedam gradova
Autor:
Objavljeno: 15. lipanj 2018. u 9:02 2018-06-15T09:02:24+02:00

RIJEKA Festival Perforacije ove se godine održava po deseti put diljem Hrvatske od 11. lipnja od 13. kolovoza i to u sedam gradova.

Nakon Dubrovnika i Splita, sljedeća postaja je Rijeka – program »Noć performansa« na rasporedu je 19. lipnja od 21 sat u Filodrammatici. Karen Nielsen iz Danske dolazi s performansom »Party Conversation«, izvedbom koja se temelji na rukopisu za promjenjivi broj izvođača koji je napisala Karen Nhea tijekom svog boravka u Zagrebu.

»Party Conversation« izvest će Petra Drevenšek, Dora Fodor, Teuta Gatolin, Tara Ivanišević i Karen Nhea. Luana Lojić iz Hrvatske predstavit će se »Fonotekom nečujnog: Zvuk H« – početkom skupljanja, sintetiziranja i materijaliziranja nečujnih zvukova. Nikolina Butorac iz Hrvatske u radu »Iza crvenog«, performativnim činom materijalizira svoju ukočenost pred okolinom i društvom koje je uglavnom indiferentno prema suvremenim kreativnim izričajima.

Program Perforacija u Rijeci dio je djelovanja Mreže izvedbenih umjetnosti, uz podršku zaklade Kultura Nova. Program se provodi u partnerstvu s udrugom Prostor Plus. Ulaz je slobodan. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.