Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1n
Sutra: 10° 10° 1n
21. veljače 2020.
Projekt

Europska prijestolnica kulture: Počinje radionica "Šalji dalje / Pass it on"

Foto O. Piljek
Foto O. Piljek
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2018. u 8:50 2018-06-18T08:50:18+02:00

RIJEKA Od 18. do 25. lipnja u Rijeci i okolici održava se radionica »Šalji dalje / Pass it on – Kulturno nasljeđe i dodana vrijednost«, koju Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture izvodi zajedno s Vijećem Europe i Europskom unijom te španjolskim umjetničkim kolektivom Ubiqa, i uz podršku zagrebačkog Restarta, tima Filozofskog fakulteta u Rijeci i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Radionica je dio međunarodnog projekta STEPS, čiji je cilj izgradnja i jačanje zajednica te promicanje solidarnosti, dijaloga i međusobnog razumijevanja između različitih zajednica, kroz akcijske planove temeljena na sudjelovanju (participaciji). Provodi se kroz programski pravac 27 susjedstava, u Rijeci i u susjedstvima Drenova, Kastav, Cres, Novi Vinodolski i Gomirje, a njena je glavna aktivnost uključivanje građana navedenih zajednica u mapiranje vlastite baštine, u suradnji s drugim zajednicama, umjetnicima i različitim inicijativama te pod stručnim vodstvom.

Tako je umjetnički kolektiv Ubiqa, koji vodi radionicu, osmislio edukaciju na temelju triju »ulaznih pretpostavki«: grupe ljudi, mobitela i priče koju treba ispričati. Rad baziraju na dijalogu, reflektiranju i razvoju e-vještina polaznika, s namjerom stvaranja sadržaja i digitalnih priča, a koristeći video, fotografiju, zvuk i ostale izvore. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.