Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
23. siječnja 2020.
Sjeli u taksi i krenuli

video Vozim ti priču: Kako je pet riječkih pisaca razgovore s taksistima pretočilo u kratke priče

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 5. lipanj 2019. u 20:42 2019-06-05T20:42:00+02:00

Tko nije bio u Palachu, kratke video-uratke može pogledati na YouTubeu, a priče pročitati od petka na portalu Festivala

RIJEKA – Dobro, onda si jedan od rijetkih koji zna Rijeku po ulicama... Dio je to razgovora između riječke književnice Željke Horvat Čeč i taksista Filipa zabilježen kamerama Maše Drndić i Igora Paulića, a sve u sklopu projekta »Vozim ti priču« nastalog u suradnji Festivala europske kratke priče, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, odnosno programskog pravca Kuhinja, te Centra za kreativno pisanje. 

Kako to izgleda kad pet riječkih pisaca – Davor Mandić, Tea Tulić, Milan Zagorac, Željka Horvat Čeč i Dunja Matić – sjednu u taksi i vozeći se riječkim ulicama slušaju priče taksista i onda ih pretoče u kratke priče?

Zanimljivo i neobično, saznali smo na predstavljanju rezultata projekta u Palachu, a u nastavku prvog dana riječkog dijela programa FEKP-a.

Priče, neke više, a neķe manje, inspirirane vožnjom ili osobnim pričama petero taksista, s brojnom publikom, a neki su sjedili i na podu, podijelili su autori.

Doduše priče su čitali samo Davor Mandić, Željka Horvat Čeč i Milan Zagorac, dok je Tea Tulić svoju taksi priču pričala u kasnijem programu Festivala, a Dunja Matić je na rasporedu sutra.

Tko nije bio u Palachu, kratke video-uratke može pogledati na YouTubeu, a priče pročitati od petka na portalu Festivala.

K0506MG2

K0506MG3

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.