Predstava Ri Teatra

»50 nijansi bijele«: Groznica momačke večeri

Kim Cuculić

Peripetije momačke večeri – prizor iz predstave

Peripetije momačke večeri – prizor iz predstave



RIJEKA » Travanjski projekt »Svakog tjedna – premijera jedna« Ri Teatar zaključio je premijerom predstave »50 nijansi bijele«, kojoj su prethodili naslovi »50 nijansi zelene« i »50 nijansi crvene«. Autori i redatelji nove komedije Ri Teatra su Tena Ružić i Anis Galijatović, koji se u »50 nijansi bijele« bave temom vjenčanja. Sve počinje neobaveznim druženjem škvadre u kafiću, do trenutka kad zaručeni par Filip i Izabela ne najavi skoro vjenčanje. Tu nastaje zaplet, jer mladoženja i njegovi prijatelji kreću u avanturu momačke večeri tijekom koje će se dogoditi razne peripetije. 


  Mladoženju igra Ivan Raffaeli, a njegove karakterno različite prijatelje utjelovili su Igor Kondić, Tomislav Vičević i Anis Galijatović, dok mladu tumači Josipa Manjgotić. Momačka večer počet će u francuskom restoranu, a zatim mladići obilaze kafiće i noćne klubove gdje pod utjecajem maligana doživljavaju niz neobičnih susreta, najviše sa ženskim spolom. Kroz sve ove različite situacije i prostore provlači se glumac Edo Kalebić koji igra nekoliko uloga – konobara, vozača, matičara… 


  Do finalne scene vjenčanja sudionici momačke večeri doživjet će »50 nijansi bijele«, uključujući i konzumiranje »bijelog praha«. Mladoženja će se u krajnje bizarnim okolnostima ponovno sresti s bivšom djevojkom, a noćni mamurluk četvorke s momačke večeri završit će pljačkom. 




  Predstava je pokušala biti interaktivna s gledateljima, tako što su se oni pritiskanjem gumba mogli odlučiti za opciju »A« ili »B« te na taj način utjecati na ishod pojedinih situacija, no ta interakcija s publikom zapravo nije bila prava. Pojedini prizori su predugački i neki motivi se ponavljaju, što je predstavu učinilo razvučenom, dok je komički potencijal time razvodnjen. No, glumci Ri Teatra svojom spontanom i prirodnom glumom i ovoga su puta uspjeli nasmijati publiku. U glumačkoj su ekipi još i Nikolina Vorić, Jasmina Mahmić, Angela Stipić i Noela Alić. Za tehničko vodstvo zadužen je Luka Bešlić.