Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 31° 1
Sutra: 31° 31° 1
25. lipnja 2019.
Put oko svijeta u 80 dana

Riječki HNK izveo prvu predstavu prilagođenu slijepim i slabovidnim osobama

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 28. prosinac 2017. u 22:10 2017-12-28T22:10:00+01:00

 HNK Ivana pl. Zajca u četvrtak je izveo prvu predstavu u sklopu programa prilagodbe predstava za slijepe i slabovidne osobe i to »Put oko svijeta u 80 dana» uz opis predstave koju je putem prijemnika posjetiteljima čitao glumac Hrvatske drame Denis Brižić.
Taj program HNK pokreće u suradnji sa zagrebačkom udrugom za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator te Centrom za audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom.

Udruga Alternator je uz pomoć tvrtke DM-Drogerie Markt darovala 20 prijemnika koji omogućuju slijepima i slabovidnima praćenje predstava.
Na prvu predstavu u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku stigli su posjetitelji putem Udruge slijepih i slabovidnih osoba, a na predstavu 29. prosinca pozivaju sve građane koji žele na taj način pratiti izvedbu.

Tijekom sezone nastavit će se s prilagodbom predstava slijepim i slabovidnim osobama.
»Put oko svijeta za 80 dana» je predstava za mlade nastala prema romanu Julesa Vernea, u prilagodbi i dramaturgiji Blažke Mueller Pograjc i režiji Matjaža Pograjca. Premijerno je izvedena u veljači 2017.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka