TD HNK I. pl Zajca

Premijerno izvedena komedija “Zoran e il cane di porcellana”

Hina

Iz predstave

Iz predstave

Glumili su Elvia Nacinovich, Eugenio Allegri, Stefano Bartoli, Maurizio Zacchigna, Rosanna Bubola, Mirko Soldano i Giuseppe Nicodemo



Komedija Arama Kiana “Zoran e il cane di porcellana (Zoran i pas od porculana)” u režiji Andree Collavina premijeno je izvela u subotu Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke.


Predstava je inspirirana likovima iz igranog filma “Zoran, moj nećak idiot” redatelja Mattea Oleotta iz 2013. godine. Taj film, snimljen u talijansko-slovenskoj koprodukciji, govori o dječaku Zoranu, koji dolazi živjeti kod svog strica skrbnika u pogranični grad Goriziju. Film je doživio velik uspjeh među gledateljima i dobio niz nagrada. Radnja u kazališnoj predstavi prethodi radnji u filmu i istražuje početke filmske priče.


Talijanski redatelj Andrea Collavino je ujedno dramaturg predstave.




Glumili su Elvia Nacinovich, Eugenio Allegri, Stefano Bartoli, Maurizio Zacchigna, Rosanna Bubola, Mirko Soldano i Giuseppe Nicodemo.


Andrea Collavino, rođen 1969. je iz talijanske pokrajine Furlanije, diplomirao je na Scuola d’arte drammatica Paolo Grassi u Milanu i usavršavao se kroz radionice s Anatolijem Vasilevom, Eimuntasom Nekrošiusom i Peterom Brookom.


Scenograf je Stefano Katunar a kostimografkinja Maunela Paladin Šabanović. Predstavu je Talijanska drama postavila u suradnji s kazalištem La Contrada – Teatro stabile di Trieste iz Trsta.


Ova izvedba jedina je u ovoj kazališnoj sezoni, a za jesen je planirana turneja po gradovima u Italiji, Trstu, Udinama i drugim