Festival 130 HNK Ivana pl. Zajca

Otvoreno kazalište: Od atrija i pozornice do foajea i tonske dvorane

Kim Cuculić

HNK Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca



U sklopu »Festivala 130« HNK Ivana pl. Zajca  gledatelji koji su na vrijeme preuzeli svoje propusnice moći će se danas i sutra od 18 sati uputiti u obilazak svih prostora kazališta – od atrija i pozornice, kroz dvorane za probe i garderobe, do foajea i tonske dvorane.


A u svakom od tih prostora članovi svih ansambala – glumci, pjevači, plesači, zbor i orkestar – ukupno oko 200 izvođača, zaposlenika i gostiju kazališta – izvodit će program »Vaše kazalište – vama!« pod zajedničkim motom »Prisjetimo se prošlosti, pogledajmo u budućnost«.


Moći će se vidjeti ulomci ponajboljih riječkih predstava te dijelovi proba predstava u nastajanju.




Zastupljeni su odlomci baletnog klasika »Giselle«, dio probe za suvremeni balet »Sex«, dijelovi predstava Hrvatske drame »Škrtac« i »Životinjska farma« te »Notti romane« i »Le quinte della vita« Talijanske drame. Uz druga iznenađenja, moći će se poslušati i dio probe za svečani gala koncert u povodu 130. obljetnice otvorenja kazališne zgrade, što će na samu godišnjicu otvorenja, u subotu, 3. listopada, u 19 sati označiti vrhunac i završetak »Festivala 130«.