Uspješnica s Brodwaya

Mjuzikl “Josip i kričave boje njegovih snova” u HKD-u

Ivana Kocijan



    – To je biblijska priča o oprostu, pomirbi. To je jako lijepa, zabavna, vedra predstava, s više od 200 kostima, puno promjena scene. Webber je mjuzikl napisao 1967. godine u Londonu. Kasnije je prerastao u veliku predstavu, na Broadwayu je izveden više od 700 puta, a sad se prikazuje širom svijeta. Jako mi je drago što ga imam priliku predstaviti u različitim zemljama i na različitim jezicima, kaže Montez.


   Predstava za cijelu obitelj


»Josip i kričave boje njegovih snova«, predstava za cijelu obitelj, sve generacije, bit će izvedena na hrvatskom jeziku. 

    – Priču o Josipu svi vole. Svi smo mi sanjari, svi imamo snove, sanjamo o tome kako ćemo napraviti nešto veliko i razmišljamo kako bismo to ostvarili, no život nam često to ne omogućuje. Zato ljudi vole ovu priču jer pokazuje da se snovi ostvaruju, dodaje redatelj. 


    U predstavi igraju glumci amateri iz Osijeka, Čakovca, Varaždina, Zagreba, Koprivnice i Karlovca, a međunarodnu ekipu čine i statisti iz Slovenije i Ukrajine. 




    – Po onome što sam vidio, u Hrvatskoj ima mnogo talenata. Amateri, međutim, nemaju iskustva u velikim projektima poput ovog, ali mislim da su se svi odlično snašli i uživaju u radu na predstavi. Ja redovito radim na različitim predstavama s običnim ljudima. Nevjerojatno je što oni mogu. »Josip i kričave boje njegovih snova« je velika predstava u kojoj svi cijelo vrijeme pjevaju i plešu i to im ide jako dobro, otkrio je Montez koji je s hrvatskim glumcima već postavio predstavu »Dvoje iz Galileje« i »Skrovište«. 


    Iskusan redatelj


Iskusan redatelj na repertoaru ima više od pedeset predstava koje se izvode u malenim dvoranama, ali i pred 50 tisuća gledatelja. 


    – Sve moje predstave imaju kršćansku poruku, ali se uvijek trudim ne propovijedati ljudima. Predstavama želimo reći nešto što će učvrstiti njihovu vjeru u Boga, podsjetiti ih da je život lijep, kako voljeti i kako uživati u obiteljskim vrijednostima. Radim 12 predstava godišnje i stalno sam zauzet, ali i jako sretan i zadovoljan jer volim nakon predstave vidjeti ljude kako sretni odlaze kućama. Volio bih se vratiti i u Rijeku, lijep je grad i rado bih tu radio na još nekoj predstavi, zaključio je Montez. 


    Mjuzikl »Josip i kričave boje njegovih snova« za građanstvo se prikazuje u četvrtak u 19 sati, a cijena ulaznice iznosi 40 kuna. Izvedbe za škole na rasporedu su u četvrtak i petak u 9 i 12 sati, a cijena ulaznice je 25 kuna.