Nova predstava

Krimi drama s elementima humora: Najavljena premijera “Jedna od” Ri Teatra

Kim Cuculić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA U sklopu projekta »Svaka 4 tjedna – premijera jedna«, Ri Teatar najavio je premijernu izvedbu predstave »Jedna od«. Premijera je u subotu, 8. travnja, u 20 sati u KUC-u Kalvarija, a prva repriza je u nedjelju, 9. travnja, u istom terminu.


Autor teksta ove krimi-drame s elementima humora je Luka Liker, a redatelj je Hrvoje Zubčić. Liker i Zubčić su glumci Ri Teatra već osam godina, a sada prvi put surađuju kao autor teksta i redatelj. Prema njihovim riječima, »Jedna od« nije tipična predstava Ri Teatra, a riječ je o kriminalističkoj drami s malo humora.


– Glavni sponzor nam je Rakhia bar Rijeka, jer se radnja predstave odvija u dva različita kafića. U predstavi koja se događa tijekom jedne večeri pratimo obrate u krimi-drami. Naglasak je na kriminalističkom zapletu, a humora ima tek u naznakama. Što se krije iza naslova »Jedna od«, nećemo otkrivati – ukratko su najavili predstavu Luka Liker i Hrvoje Zubčić.




U »Jednoj od« igraju Katja Sablić, Lana Orlić, Silvija Bumbak, Josip Medaković, Antonio Larma i Davor Pejić. Autor glazbe je Mauro Budak iz riječkog benda »GreeNmill«. Premijera predstave u subotu je rasprodana, a za nedjelju još ima mjesta. Na facebooku je predstava najavljena kao »Jedna od najneobičnijih! Jedna od najeksplicitnijih! Jedna od najseksipilnijih!


Jedna od najtajnovitijih! Jedna od najavangardnijih! Jedna od najležernijih! Jedna od najatraktivnijih predstava Ri Teatra!«