Personalizirane stolice

HNK Ivana pl. Zajca pokrenuo inicijativu: Obnovimo riječko kazalište!

Kim Cuculić

 Kazalište vapi za obnovom – mogu se uključiti i pojedinci koji će dobiti, ako žele,  stolicu s vlastitim imenom



RIJEKA U HNK-u Ivana pl. Zajca pokrenuta je inicijativa »Obnovimo riječko kazalište!«, a poziv je upućen pojedincima i poduzećima Rijeke i Primorsko-goranske županije u cilju da se pridruže u obnovi riječkog kazališta. Inicijativa je ovako objašnjena:


– Svi već primjećujemo potrebu da se naše kazalište počne obnavljati. Dotrajao izgled kazališta ostavlja dojam da nas nije briga za najveću i najvažniju kulturnu instituciju našega grada. Sve ćešće nam govore da je predstava ili koncert sjajan, ali da bi trebalo poraditi na cjelokupnom izgledu kazališta. Ovo je poziv svima da se uključe u projekt obnove koji bi počeo već iduće godine, dakako uz sve potrebne dozvole konzervatora.


Plan obnove kazališta predviđen je u nekoliko etapa, a u prvoj fazi planiramo obnoviti sjedalice u parteru, promijeniti otirače na ulasku u kazalište, promijeniti staze na stepenicama u kazalištu, promijeniti tepihe u kafiću na prvom katu i promijeniti tepih u parteru – navodi se u obrazloženju.




Uključivanjem u obnovu sjedalica moguće je postati nositelj imena jedne ili više sjedalica, odnosno redova u parteru. Stolice u parteru nužno je kompletno iznova tapecirati, a za tu svrhu potrebno je koristiti materijale koje su odobrili konzervatori. Svaki red bi imao pločicu s imenom sponzora, dok pojedinac koji želi obnoviti jednu (ili više) stolica u parteru ima mogućnost da svaka obnovljena stolica nosi njegovo ime. Proces obnove će trajati od dvije do tri godine.


Dosad su se inicijativi odazvali Poliklinika Medico, Jadran galenski laboratorij, Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju »Dr. Nemec« i prvi privatni sponzor pojedinac – Iva Piglić Lazić. Za dodatna pitanja zaiteresirani se mogu obratiti upraviteljici marketinga Mari Blečić Vidučić, na brojeve telefona 051/355- 923,  051/355- 903 ili na e-mailove: [email protected], [email protected].