Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 31° 1
Sutra: 31° 31° 1
16. lipnja 2019.
HNK Ivan pl Zajc

foto Gala salon - Gale u čast Gallianu Pahoru: Pogledajte kako je bilo na svečanom otvorenju

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 18. studeni 2016. u 7:41 2016-11-18T07:41:47+01:00

Galetu u čast, jučer je prije Super gala koncerta, koncertne izvedbe Gounodove opere Faust sa svjetskim zvijezdama, otvoren novi prostor HNK Ivana pl. Zajca, Gala salon - „Gale”

– Publiku je teže nasmijati, nego li rasplakati - bile su riječi Galeta u jednom davnom novinskom intervjuu u kojem je govorio kako je mjuzikl, iako najpodcjenjivaniji, njemu ipak najdraži kazališni izraz. Smatrao ga je najzahtjevnijom formom.

Upravo u toj rečenici Galliano Pahor, nekadašnji glumac HNK Ivana pl Zajca, sažeo je svoju scensku svestranost i talentiranost. U mjuziklu je plesao, pjevao, glumio... sve je to znao činiti za publiku pred kojom se zatekao. Brojne nagrade, strukovna priznanja i sve to do njegove 53. godine života kada je prerano napustio beskrajni prostor kazališne imaginacije.

Galetu u čast, sinoć je prije Super gala koncerta, koncertne izvedbe Gounodove opere Faust sa svjetskim zvijezdama, otvoren novi prostor HNK Ivana pl. Zajca, Gala salon - „Gale”.

K1711VK22
Otvorenje gala salona Gale / Snimio Vedran Karuza

Uz prigodno slovo i sjećanje, prostor na prvom katu kazališne zgrade, otvorio je V.d. intendanta Marin Blažević, a Marko Pahor, sin Galliana i Jolande, simbolično je prerezao vrpcu gala salona.

Prostor kojeg je osmislio likovni umjetnik i scenograf Dalibor Laginja, od jučer postao je novim ugodnim mjestom za druženja u Kazalištu.

Već na samom otvaranju zatekli su se brojni uzvanici i umjetnici među kojima redatelj Paolo Magelli, Rade Šerbedžija, Darko Gašparović, Nedjeljko Fabrio, Gašparovići, Lenka Udovički, Mira Furlan, Edita Karađole, Olivera Baljak, Slavko Šestak, Nenad Šegvić, Elvio Baccarini, kao i brojni drugi uzvanici iz političkog, znastvenog i gospodarstvenog javnog života...

Gesta v.d. intendanta HNK Ivana pl. Zajca dr.sc. Marina Blaževića učinila je Marku i meni iznimnu radost i veliko zadovoljstvo.
I zato/ zbog toga mu veliko hvala. Veselim se što je Marko večeras mogao osjetiti koliko je njegov tata bio i visok i velik.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka