Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 4
Sutra: 21° 21° 4
20. listopada 2019.
Izabrali gledatelji

Balet "San Ivanjske noći" najbolja predstava riječkoga HNK u sezoni 2015./2016.

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 30. prosinac 2016. u 20:55 2016-12-30T20:55:57+01:00

Najbolja predstava u cjelini kazališne sezone 2015./2016. HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke po ocjeni gledatelja je balet "San Ivanjske noći" prema drami Williama Shakespearea i u koreografiji Lea Mujića, objavljeno je na godišnjoj dodjeli nagrada za najbolja ostvarenja toga kazališta u petak u Rijeci.

Najbolja dramska predstava Hrvatske drame je "Kasandra" Christe Wolf u režiji Nade Kokotović, najbolji glumac je Jasmin Mekić za ulogu u toj predstavi, a najbolja glumica Olivera Baljak za ulogu u predstavi "Pred mirovinom".

 Najbolja opera u kazališnoj sezoni 2015./2016. je "Rigoletto" Giuseppea Verdija pod ravnanjem Roberta Homena i režiji Laryja Zappije, najbolja muška uloga je Marka Fortunata, a ženska Anamarije Knego, obje u operi "Julije Cezar u Egiptu".

 Glazbena komedija "Dipinto di blu" (Obojeno plavim) Carla Tolazzija u režiji Mojce Horvat ocijenjena je najboljom predstavom Talijanske drame, a za uloge u toj predstavi nagrađeni su Giuseppe Nicodemo i Rosanna Bubola. Oboje su nagrađeni i za nastupe u predstavi "Umorstva u pauzi za ručak".

 Marta Voinea Čavrak nagrađena je za najbolju žensku baletnu ulogu, i to u baletu "San Ivanjske noći", najboljoj baletnoj predstavi sezone 2015./2016., a Daniele Romeo za najbolju mušku ulogu u baletu "Sex".

 Gledatelji su najboljim koncertom u sezoni proglasili program "Ville Matvejeff dirigira Beethovena i Šostakoviča".

 Nagrade su dodijelili novoimenovani članovi uprave HNK, intendant Marin Blažević, ravnateljica Hrvatske drame Jelena Kovačić, ravnateljica Talijanske drame Rosanna Bubola, ravnatelj Opere Petar Kovačić i obnašateljica dužnosti ravnatelja Baleta Kristina Kaplan.

 Nagrade za najbolje predstave u riječkome HNK dodjeljuju se već 16 godina, a posljednje dvije godine o nagrađenima odlučuju gledatelji svojim glasovima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.