Moć štafelaja

Izložba hrvatskih slikara u utorak u New Yorku

Portal Novilist.hr

   Na izložbi su zastupljeni radovi Anamarije Obradović, Denisa Petrovčića, Elvisa Bertona, Erne Krstić, Josipa Baričevića, Josipa Rubesa, Orlanda Mohorovića, Saše Jantoleka, Tomislava Ostrmana i Zlate Bilić-Dvoržak



RIJEKA U njujorškoj Galeriji MC, smještenoj na Manhattanu, sutra se otvara skupna izložba slika desetorice hrvatskih autora pod naslovom »Inter imago«. Riječ je o izložbi u organizaciji agencije »Peti element« koja okuplja recentne radove hrvatskih slikara kojima je primarna umjetnička okupacija »dvodimenzionalna štafelajna slika«, a svojim djelima ukazuju na »neiscrpnost i nužnost slikarskog izričaja«. 


   Na izložbi su zastupljeni radovi Anamarije Obradović, Denisa Petrovčića, Elvisa Bertona, Erne Krstić, Josipa Baričevića, Josipa Rubesa, Orlanda Mohorovića, Saše Jantoleka, Tomislava Ostrmana i Zlate Bilić-Dvoržak. 


   Izložba je selektirana na temelju prijava, a cilj joj je ukazati na kreativni opstanak štafelajne slike unatoč modernim strujanjima te upoznati američku likovnu publiku sa suvremenom hrvatskom slikarskom scenom.




Konkurirala su djela izvedena u nekoj od tradicionalnih slikarskih tehnika – ulje, akrilik, akvarel, tempera… – ali i kolaži, kombinirane tehnike i slično, uz uvjet da su radovi dvodimenzionalni i da su izvedeni na platnu ili papiru. 


   Organizatori su se odlučili na taj potez ponukani velikim interesom publike i uspjehom slične izložbe – ali drugih autora – što je u Galeriji MC bila postavljena u lipnju prošle godine. Izložba »Inter imago« bit će otvorena tjedan dana.