SAD

Trump popustio: Prvi put se u javnosti pojavio s maskom na licu

Hina

Donald Trump / REUTERS

Donald Trump / REUTERS

Dužnosnici javnozdravstvenih ustanova pozvali su građane na nošenje maski jer usporavaju širenje virusa od kojeg je u SAD-u do petka umrlo oko 134 tisuće ljudi.Američki predsjednik Donald Trump u subotu se prilikom posjete vojnoj bolnici prvi put pojavio s maskom na licu, koju je od početka pandemije izbjegavao nositi u javnosti.


Prilikom posjete vojnicima na liječenju i bolničkom osoblju u vojnom medicinskom centru Walter Reed u Betshedi Trump se prvi put pojavio prekrivena lica otkad se virus Covid-19 ranije ove godine počeo širiti širom SAD-a.


Trump, koji je ranije odbijao nositi masku u javnosti izjavio je novinarima da je „sjajna stvar“ nositi masku u bolnici, posebice u razgovoru s vojnicima od kojih su neki upravo sišli s operacijskog stola.
Dužnosnici javnozdravstvenih ustanova pozvali su građane na nošenje maski jer usporavaju širenje virusa od kojeg je u SAD-u do petka umrlo oko 134 tisuće ljudi.


Kritičari su za Trumpovo odbijanje nošenja maske rekli da pokazuje nedostatak vodstva.


Sjedinjene Države su u petak s više od 69 tisuća novih slučajeva ponovno oborile vlastiti rekord broja novozaraženih u jednom danu.